• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak je sve rekao "između redova", pažljivo čitajte! Pitali ga za nepobjedivost, a on svijetu održao LEKCIJU...

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Novak Đoković je skromno govorio o svojim nevjerovatnim pobjedama iz minusa, ali ako malo čitate iza redova shvatićete i da je upozorio svoje rivale pred Australijan open.

 Novak Đoković upozorio rivale pred Australijan open Izvor: Profimedia

Novak Đoković je poslije velike drame i spasene meč-lopte uspeo da dođe do 92. trofeja u karijeri. Pobedio je Sebastijana Kordu u finalu Adelejda u tri seta (6:7, 7:6, 6:4), nakon čega se posebno izvinio svom timu jer je "urlao" u toku meča, čak i izbacio brata Marka i svoje agente sa tribina. U izjavi sa terena nije mnogo dužio, da bi na konferenciji za medije potvrdio da smatra da je prva sedmica u Australiji bila više nego uspješna.

"Nisam mogao da dobijem bolju pripremu za Australijan open, to je i glavni razlog zašto sam učestvovao ovdje, ali naravno da želim da osvojim svaki turnir na kome igram, bez obzira na broj poena koji nosi. Radujem se odlasku u Melburn i nadam se da ću imati dovoljno vremena da se oporavim za dvije sedmice tenisa", rekao je Đoković i osvrnuo se na povredu zadnje lože.

"Kada sam se jutros probudio, sve je bilo u redu. Sinoć sam radio sa fizioterapeutom, pričao sam sa turnirskim doktorima i zato sam bio veoma oprezan danas. U par trenutaka sam 'osjetio' mišić, ali ništa da bi mi smetalo u toku meča", rekao je Đoković i time nas sve umirio, pošto situacija nije tako sjajno izgledala u subotu, kada je morao da napusti teren i dobije pomoć u svlačionici gdje mu je zavijena butina.

Ispostavilo se - ni to ne može da ga poremeti. Nije mogao ni mladi Amerikanac, čak i kada je imao meč-loptu, još jednom se Đoković izdigao kao feniks iz pepela i pokazao da je nezaustavljiv... Da li se i sam osjeća tako - kao da je nepobjediv?

"Ne, ne zaista... Niko nije nepobjediv. Vidjeli smo najbolje u istoriji našeg sporta da gube u velikim mečevima", rekao je Đoković kao da je "bocnuo" neke od svojih najvećih rivala, pa se i samokritikovao poslije toga: "Pa, čak i ja sam gubio mečeve u kojima sam vodio. Nekada pobijediš, nekada izgubiš... Statistički, mislim da imam više pobjeda, zbog čega sam srećan, ali je teško reći šta je formula za izlazak iz takvih situacija".

Skromno je to ispričao Novak, svi znamo šta je razlog, a pokazao je na njega po osvajanju Adelejda. Nije slučajno prst usmjerio na svoju glavu, jasno je da je "okidač" tamo pošto mentalnu snagu poput njega nema niko od rivala: "Naravno, kada svi znaju za šta sam sposoban, to je prednost".

"Želim da svi znaju da bez obzira na rezultat, ja sam uvek tu. I uvijek ću se boriti do posljednjeg udarca i znam da mogu da preokrenem...", rekao je Đoković "polupreteći", kao da je replika iz filmova Lajama Nisona.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC