• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kakva ludnica u NFL plej-ofu! Gubili su 27:0, pa napravili jedan od najvećih preokreta u istoriji

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Počela je "vajldkard" runda plej-ofa u NFL i odmah smo vidjeli potpuni spektakl.

 NFL plej-of: Džekson od 0:27 do pobjede Izvor: Profimedia/UPI

San Francisko je opravdao ulogu velikog favorita i plasirao se u polufinale NFC konferencije pobijedivši Sijetl u NFL, na kraju i više nego ubjedljivo 41:23 uprkos neuobičajenim problemima u odbrani u prvom poluvremenu, dok je prvi meč u plej-ofu AFC divizije donio potpuni spektakl...

Blago favorizovani Džeksonvil je napravio treći najveći preokret u istoriji doigravanja pošto su stigli 27:0, odnosno Čardžersi su potpuno "zakazali" u nastavku i izgubili su 31:30!

Teško je i opisati šta se desilo kvoterbeku Trevoru Lorensu u prvom poluvremenu, katastrofalno je bacao loptu u ruke protivniku (čak četiri intersepšna), ništa nije funkcionisalo u ekipi od "pantera" do hvatača, pa su mnogi ljubitelji američkog fudbala u Srbiji vjerovatno "ugasili" utakmicu još na pauzi, nije djelovalo realno da će se vratiti u igru. U tom trenutku su gosti iz Los Anđelesa vodili 27:7, što možda čak i ne oslikava koliko je Džeksonvil bio loš, međutim kao da su se opustili u finišu i već su maštali o meču sa Čifsima u polufinalu.

Šta god da je trener Dag Pederson uradio na poluvremenu - upalilo je. Mladi kvoterbek Lorens, kome je ovo bio i debi u plej-ofu, igrao je baš onako kako smo i navikli tokom regularne sezone. Greške ga nisu poremetile, igrao je hrabro i mnogo rizikovao (bacio tri tačdauna i 211 jardi) i to im se na kraju isplatilo. Na kraju su igrali i na "četvrtom daunu" i time iznenadili Čardžerse kojima kao da nedostaje bolje vođstvo sa klupe i vidjećemo kakva je budućnost Brendona Stejlija.

Preokret i veliku pobjedu za slavlje cijelog Džeksonvila obezbedio je Peterson "fild golom" u posljednjoj sekundi meča, pa su tako i Patrik Mahoums i Čifsi dobili upozorenje da ne smeju da potcijene "jaguare", ma koliko god loše igrali u pojedinim trenucima.

Večeras od 19 časova sastaju se Bafalo Bilsi i Majami Dofinsi, nakon toga u 22.30 gledamo okršaj Minesota Vikingsa i Njujork Džajantsa, dok od 2.15 igraju Sinsinati Bengalsi i Baltimor Rejvensi. Posljednji meč "vajldkard" runde plej-ofa igra se u noći između ponedjeljka i utorka od 2.15 kada se sastaju Tampa Bej Bakanirsi i Dalas Kaubojsi. Podsetimo, Kanzas Siti Čifsi kao najbolji tim AFC konferencije već čekaju u polufinalu (igraće protiv Džaguarsa), odnosno Filadelfija Iglsi sa druge strane kostura u NFC.

Možda će vas zanimati

Tagovi

NFL

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC