• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Senzacija na Australijan openu - ispao i Medvedev! Đokoviću se "čisti" žrijeb, favoriti redom gube!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Danil Medvedev završio je takmičenje na Australijan openu.

 Danil Medvedev ispao sa Australijan opena Izvor: Profimedia/Stringer / Anadolu Agency/ABACAPRESS.COM

Danil Medvedev ispao je sa Australijan opena! Dvostruki uzatopni finalista ovog turnira poražen je trećem kolu od Sebastijana Korde (SAD) - 7:6 (9:7), 6:3, 7:6 (7:4)! Nastavlja se "sječa" favorita i žrijeb za Novaka Đokovića se dodatno otvara. Poslije svih igrača koji su ispali u donjoj polovini "kostura", sada su počeli da ispadaju i oni u gornjem dijelu.

Amerikanac je tako napravio novi šok, a pred prvi grend slem sezone je u finalu Adelejda izgubio od Novaka, iako je imao i meč loptu. Takve greške nije ponovio u okršaju sa ruskim teniserom, došao je do pobjede poslije pravog maratona. Naredni rival biće mu 10. nosilac Poljak Hubert Hurkač koji je poslije pet setova slomio otpor Denisa Šapovalova (Kanada). I 11. nosilac Kameron Nori (Velika Britanija) je ispao od Jirija Lehečke (Češka) poslije pet setova, pa su u tom dijelu ostali treći nosilac Stefanos Cicipas (Grčka), 15. nosilac Janik Siner (Italija) i šesti favorit Feliks Ože-Alijasim (Kanada).

"Tata mi je osvojio Australijan open u tenisu, obje sestre su mi osvojile Australijan open u golfu, jedna u Melburnu, druga u Adelejdu, mama je bila sjajna teniserka takođe. Izgleda da sam najgori u porodici", rekao je Korda i počeo da se smije dok je davao intervju na terenu. Potom se malo uozbiljio. "Šalu na stranu, imam zaista odličan tim uz sebe, tu je trener Radek Štepanek, Andre Agasi je moj mentor i savjetnik i zahvalan sam im svima", poručio je Korda.

Započeo je Korda meč savršeno, napravio dva brejka i imao veliku prednost (4:1). Medvedev je u tom periodu tražio medicinski tajm-aut zbog problema sa rukom. Vratio se na teren, uzvratio sa dva brejka i izjednačio (4:4). Korda je napravio novi brejk, servirao za set, nije ga osvojio, pa je meč otišao u taj-brejk. Tamo je opet Amerikanac prvi poveo (3:1), pa sa 5:4 i dva servisa za set. Ni to mu nije bilo dovoljno, iskoristio je treću set loptu i poslije 86 minuta igre dobio taj brejk (9:7) i poveo u setovima (7:6).

U drugom je ponovo krenuo savršeno, napravio brejk odmah (3:0), ali je ovog puta uspio da sačuva stečenu prednost i da udvostruči prednost (6:3). Nešto slično dogodilo se i u trećem setu, Korda je u prvom gemu oduzeo servis protivniku i vodio je sa 4:2. Djelovalo je da će lako privesti meč kraju, ali je Danil uzvratio i poveo (4:5). Sebastijan nije psihološki pao, ostao je smiren i u taj-brejku je završio posao - 7:6 (7:4).

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ex

Nole će predati vrlo uskoro, već se prenemaže

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC