• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ODBOJKA: Još korak do Pekinga!

Između najboljih odbojkašica Srbije i odlaska na Olimpijske igre u Peking stoji još jedna pobeda. U sredu je preslišan Tajland - 3:0!

 ODBOJKA: Još korak do Pekinga!  Izvor: MONDO

Nju će plave gracije moći da ostvare već u petak ujutru, protiv reprezentacije Portorika.

Pre toga, u sredu rano ujutru po našem vremenu, ekipa Zorana Terzića deklasirala je i Tajland rezultatom 3:0 (25:16, 25:23, 25:15) na kvalifikacionom turniru za OI, koji je organizovan u glavnom gradu Japana, Tokiju.

Srpkinje sada imaju četiri lake pobede iz isto toliko mečeva i, ukoliko pobede Portoriko, posle dana odmora u četvrtak, sekretarijat Odbojkaškog saveza Srbije moći će da prikuplja dokumenta za put u Peking na Olimpijske igre (6. - 24. avgust).

Podsetimo, tri najbolje ekipe, od osam učesnika turnira, obezbediće direktan plasman na OI, kao i najbolja azijska reprezentacija od preostalih pet.

"Tajland je igrao jako dobro, angažovano u odbrani, ali mi smo bile bolje ukupno gledano. Manje smo grešile, naročito u bloku. Sada nas očekuje meč sa Portorikom. Odlazak u Peking je naš san, ali još nismo tamo. Ako ovako budemo završile i sledeći meč, naš san će postati realnost. Osam godina radim sa trenerom i osećam da smo kao tandem. On je najzaslužniji faktor zbog kojeg sam postigla ovoliko u karijeri i dostigla ovaj nivo igre",
osvrnula se Maja Ognjenović na saradnju sa selektorom Zoranom Terzićem.

On je očekivao jači otpor protivnika, koji je na terenu izdržao svega 75 minuta.

"Bilo je lakše nego što smo očekivali, ali pre svega zato što su se moje devojke odlično pripremile za meč. Blok i napad nam je zaista dobar. Sada je potpuno jasno da pobedom protiv Portorika rešavamo sve dileme i kupujemo kartu za Peking",
najavio je Terzić "tačku na i" već u petak ujutru.

Srbija je, pored Tajlanda, do sada nanizala pobede protiv Južne Koreje (3:0), Dominikanske republike (3:1) i Kazahstana (3:1).

Tabela: Srbija 4-0, Japan 3-0, Poljska 2-1, J. Koreja 2-1, Tajland 1-3, Portoriko 1-3, Dominikanska R. 1-2, Kazahstan 0-4.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC