• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Skida skalpove najvećima i PRIJETI ĐOKOVIĆU! Novače, samo se sjeti kako je prošao Rafa - Amerikanac ga je PREGAZIO!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Tomi Pol nije toliko poznato ime kao Cicipas ili Hačanov, ali je dobijao najbolje na svijetu i Novak Đoković neće imati nimalo lak posao.

 Tomi Pol rival Novaka Đokovića u polufinalu Australijan opena Izvor: Profimedia/HRISTOPHE SAIDI/SIPA/2211031541/

Novak Đoković u petak od 9.30 igra svoj meč polufinala Austalijan opena, a do tada će već znati da li mu je potencijalni rival u finalu Karen Hačanov ili Stefanos Cicipas. 

Na turniru prepunom iznenađenja Amerikanci su napravili najveće sezonacije za sada, pa je tako mladi i do sada nepoznati Ben Šelton stigao do četvrtfinala, ali ga je onda savladao sunarodnik Tomi Pol koji će sada biti rival Novaku Đokoviću.

Ipak, iako i dalje nije teniser top klase i pobjede u Melburnu će mu prvi put u karijeri donijeti plasman u Top 20 na ATP listi, ovaj 25-godišnji američki teniser je u posljednje vrijeme velika prijetnja za najbolje tenisere današnjice!

2017. NAGOVIJESTIO - 2022. EKSPLODIRAO!

Izvor: Eurosport/Screenshot

Iako nije savladao nijednog velikog favorita do sada na Australijan openu – padali su redom Jan Lenard Štruf, Antonio Davidovič Fokina, Dženson Bruksbi, Roberto Bautista Ahut i na kraju Ben Šelton, nisu mu strane pobjede nad velikim imenima.

Kada je 2017. dobio nekada 10. igrača svijeta Luku Puja nagovijestio je velike domete, a prošle sezone je upisao čak četiri pobjede nad Top 10 igračima u tom momentu! Prvo mu je u Akapulku Mateo Beretini predao meč, da bi potom dobio Aleksa Zvereva u Indijan Velsu, a pred kraj sezone je nagovijestio da bi zu 2023. godini mogao da bude prava zvijezda!

Prvo je u Montrealu u trileru savladao tada četvrtog igrača svijeta, a sada prvog na ATP listi Karlosa Alkaraza 6:7, 7:6, 6:3, da bi nekoliko nedjelja kasnije na mastersu u Parizu poslije izgubljenog prvog seta uspio da šokira Rafaela Nadala sa 3:6, 7:6, 6:1 - praktično ga je pregazio u posljednjem setu.

TRI NAJVEĆA SKALPA!

Izvor: Profimedia

Ovo je 25-godišnjem Amerikancu šesta prilika da savlada rivala koji je bio prvi na ATP listi. Pored dvije pobjede nad Špancima u finišu prošle sezone u karijeri ima i trijumf nad velikim Novakovim rivalom i dva poraza od bivših brojeva jedan.

Na putu ka osvajanju svoje do sada jedine titule u karijeru u Stokholmu 2021. godine savladao je Endija Mareja 6:2, 3:6, 6:2, a poraze je upisao protiv jednom protiv Nadala i na šljaci Rolan Garosa 2021. godine u duelu sa Danilom Medvedevom.

Ipak nije ni Medvedevu bilo lako – izgubio je jedan set 6:1 od nezgodnog Amerikanca ali na kraju prošao sa 3:1. Ipak Novak mora da se pazi jer Tomi Pol zna kako da "skine skalp" najvećima!

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC