• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

POSLIJE 15 MJESECI ZAVRŠENA NAJVEĆA TENISKA ISTRAGA! Zvereva djevojka optužila za nasilje, ATP odlučila da ga ne kazni

Autor Haris Krhalić

Poslije isrcpne istrage iz ATP-a tvrde da dokaza o nasilju nema.

 Završena istraga protiv Zvereva Izvor: Profimedia

Završena je istraga nezavisnih organa vezana za optužbe nekadašnje djevojke Aleksandra Zvereva Olge Šaripove da ju je njemački teniser tukao i zlostavljao na turniru u Šangaju 2019. godine. Zverev je optužen da je više puta bio nasilan prema Šaripovoj, a ATP je sada objavio da nezavisna komisija koju su oformili nije uspjela da pronađe dokaze da je Zverev napao Šaripovu na nekom od ATP turnira.

Cijeli slučaj je izašao u javnost kada je američki novinar i veliki kritičar Novaka Đokovića Ben Rotenberg objavio intervju sa Šaripovom u kome je ona govorila o detaljima nasilja kome je prema njenim riječima bila izložena.

"Lejk Forest Grupa", nezavisna organizacija koja je istraživala ovaj slučaj je ispitivala veliki broj svjedoka, razgovarali su više puta kako sa Šaripovom tako i sa Zverevom, kao i sa ukupno 24 druga lica među kojima su porodice i prijatelji oboje uključenih u slučaj, kao i ATP teniseri. Pregledale su se SMS poruke, mejlovi, audio poruke, snimci razgovora, kao i medijski materijali. 

Nakon 15 mjeseci "LFG" je predao izvještaj ATP-u u kome se tvrdi da nema dovoljno dokaza da se osudi Zverev, kako za nasilje, tako i za bilo kakav prekršaj pravila ATP-a. S obzirom na rezultate ove istrage ATP neće pokrenut nikakav postupak protiv njemačkog tenisera.

"Ozbiljnost i kompleksnost ovih optužbi zahtijevala je ekstremno dubok istražni proces i velika utrošena sredstva. Morali smo da se obratimo profesionalnim istražiteljima, što je nešto novo za ATP. Na kraju vjerujemo da je ovaj isrpan proces bio neophodan kako bi se donijela ispravna odluka. Takođe to je pokazalo da u ovakvim situacijama moramo bolje da reagujemo", napisao je Masimo Kalveli, izvršni direktor ATP-a.

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC