• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ODBOJKA: Kolaković izabrao "orlove" za put u Italiju

"Ovo će biti naša druga turneja u pripremama za Svetsku ligu, a sve što radimo je u funkciji priprema za Olimpijske igre", rekao je Kolaković.

 ODBOJKA: Kolaković izabrao "orlove" za put u Italiju  Izvor: MONDO

Selektor muške odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković odredio je ekipu, koja će u petak i subotu u Modeni (17.00), u okviru priprema za Svetsku ligu, igrati dve prijateljske utakmice protiv Italije.

Na spisku se nalaze tehničari Petković i Mitić, libera Samardžić i Rosić, korektori Sparović i Dokić, primači Nikić, Kovačević, Bojović i Petrić, blokeri Podraščanin, Bjelica, Gerić i Stanković.

Do starta Svetske lige 14. juna naša reprezentacija će imati još dve provere - 29. i 30. maja u Beogradu protiv selekcije Bugarske.

Reprezentacija Srbije u ovogodišnjoj Svetskoj ligi nalazi se u grupi sa Venecuelom, Brazilom i Francuskom. Finalni turnir biće održan u Brazilu u drugoj polovini jula.

"Ovo će biti naša druga turneja u pripremama za Svetsku ligu, a sve što radimo je u funkciji priprema za Olimpijske igre, jer ćemo u Peking otputovati sa velikim ambicijama", rekao je Kolaković.

U odsustvu nekoliko standardnih reprezentativaca, pre svih kapitena Nikole Grbića i prvog korektora Ivana Miljkovića, mnogi mladi igrači će dobiti priliku se u Svetskoj ligi nametnu selektoru.

"Priključili su nam se Gerić i Bjelica, mada u ovom trenutku ne znam koliko će moći da nam pomognu, jer mi treniramo već dve sedmice. Ipak, očekujem da će nam i ove utakmice i te kako dobro doći, kao pripremne za mečeve u Svetskoj ligi", dodao je prvi trener seniora.

Dok se Bjelica i Gerić ne uigraju, blok će zavisiti od Marka Samardžića.

"U pripremni period, kao i u Svetsku ligu, ulazimo sa najvećim ambicijama. Kod mladih igrača je očita želja da se dokažu i izbiju u prvi plan, jer je to jedini pravi način da izbore status standardnih reprezentativaca", rekao je Marko Samardžić.

"Svi smo već zaboravili sezone koje smo odigrali u klubovima. Reprezentativna sezona tek počinje i nadam se da ćemo nastaviti sa kontinuitetom dobrih igrara i rezultata, kao i sa osvajanjem medalja", kratko je rekao Novica Bjelica, bloker Srbije.

(Tanjug/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC