• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET: Danci prvaci, Hrvati besni

Rukometaši Danske novi su šampioni Evrope. Veliko finale u Lilehameru u nedelju nije bilo dramatično: Danska - Hrvatska 24:20 (13:10).

 RUKOMET: Danci prvaci, Hrvati besni Izvor: MONDO

Posle tri uzastopne bronzane medalje, Danci su stigli do prvog evropskog zlata, iako su prvi gol u finalu u norveškom zimovalištu postigli u sedmom minutu, posle četiri pogotka Hrvatske.

Medjutim, od tog trenutka videlo se da je fizički dominantnom danskom timu ostalo mnogo više snage posle osam iscrpljujućih mečeva na turniru i pobede nad Nemcima u polufinalu (26:25).

Za razliku od njih, povredama opterećen hrvatski sastav, u finale je došao posle golgote u subotu protiv vladajućih šampiona Francuza (24:23) u jednom od najgrubljih mečeva koji su vidjeni na turniru.

Serija Danaca, predvodjenih levim krilom Larsom Kristijansenom (7/8 iz igre), posle 0:4, zaustavila se odlaskom na poluvremen (13:10).

U nastavku Hrvati nisu uspeli ozbiljnije da pridju rivalu, a nervozu su platili isključenjem selektora Lina Červara sedam minuta pri kraja. Inače, prvi stručnjak "kockastih" zaradio je četiri minuta igre sa igračem manje za svoj tim.

Da li zbog umora, povreda ili nadmoći rivala, hrvatski igrači kao i klupa bili su izrazito nervozni tokom meča, a naročito im je zasmetala odluka sudija da im dva gola zaredom, pri rezultatu 16:11 za Dansku, ponište zbog prestupa.

RUKOMET: Danci prvaci, Hrvati besni

Ivano Balić prvi strelac, Francuzi treći

Červar je na tribine poslat pri rezultatu 21:18 za Dansku, odmah potom bilo je 22:18, ali je tada usledio poslednji trzaj olimpijskih šampiona i organizatora narednog Svetskog prvenstva u januaru 2009. godine.

Hrvati su na 22:20 za rivala imali dva puta loptu u posedu, ali nisu uspeli da postignu gol.

Jensen je povećao na tri razlike, a kada je krilni igrač Čupić promašio sedmerac minut i 20 sekundi pre kraja, počelo je veliko slavlje Danaca na terenu i tribinama.

Danci su pobedili i u meču u grupi, još ubedljivije - 30:20.

Francuzi su ubedljivo pobedili Nemačku u meču za bronzanu medalju - 36:26 (18:9), peti su Švedjani i oni će, uz učesnike polufinala, činiti grupu timova koja je izborila direktan plasman na SP u Hrvatskoj 2009. godine.

Za najboljeg igrača turnira (MVP) proglašen je Nikola Karabatić (Francuska), koji je sa 44 postignuta gola podelio naslov najboljeg strelca turnira sa Ivanom Balićem (Hrvatska) i Larsom Kristijansenom (Danska).

Zanimljivo, MVP je samo MVP i izdvojen je iz idealnog tima, koji čine: Jasper Hvind (Danska, golman, 124 odbrane), Lars Kristijansen (Danska, levo krilo), Daniel Narsis (Francuska, levi bek), Ivano Balić (Hrvatska, centralni bek), Kim Andersen (Švedska, desni bek), Florian Kerman (Nemačka, desno krilo), Joni Jensen (Norveška, pivot).

Najbolji defanzivac je Igor Vori iz Hrvatske.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC