• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VIMBLDON: Đoković u četvrtfinalu

Drugi teniser lako prošao osminu finala Vimbldona protiv Majkla Lodre - 3:0. Slijedi duelu sa 18-godišnjem Bernardom Tomićem.

 VIMBLDON: Đoković u četvrtfinalu Izvor: MONDO

Novak Đoković plasirao se četvrtfinale trećeg gren slema sezone. Srbin je na terenu broj jedan pobijedio Francuza Lodru, 35. igrča na ATP listi - 6:3, 6:3, 6:3. Njegov protivnik u narednom krugu je veliko iznenađenje na turniru - kvalifikant Bernard Tomić iz Australije.

Majkl Lodra je krenuo veoma nervozno i već u drugom gemu napravio tri duple greške, što je Novak rutinski iskoristio. Đoković je stigao do 3:0 na početku meča i pitanje osvajača prvog seta praktično je bilo riješeno.

Lodra je nakon početne treme dosta popravio svoju igru, tako da su teniseri do kraja prvog seta bili sugurni na svoj servis. Đoković je poslije 28 minuta vodio 1:0.

Izjednačeno se igralo sve do sedmog gema u drugom setu kada je Novak iskoristio drugu brejk loptu u ovom dijelu igre i poveo sa 4:3. Đoković je uspješno realizovao svoj servis i vrlo brzo ponovo došao do brejk lopte, koja je ovaj put bila i set lopta.

Set je bio završen... Barem su tako svi pomislili, kao i Đoković, ali ne i Lodra.

Sudije su kod drugog servisa Francuza dosudile aut i Novak je već sjeo na klupu da se odmori pred početak trećeg seta. Ipak, Lodra je zatražio čelendž i ispostavilo se da je bio u pravu. Lopta je dodirnula liniju, dobio je nova dva servisa i izjednačio na 40:40. Međutim, već narednu set loptu, u istom gemu, naš teniser je pretvorio u veliko vođstvo. Ovaj put dileme nije bilo - 2:0.

Treći set dosta je bio sličan drugom. Opet su obojica bili sigurni na servisu, a jedni brejk napravio je Nole i to za vođstvo 5:3. Servirao je četvrtfinale i bio je siguran.

Dvojici tenisera ovo je četvrti duel, prvi na gren slemu. Srbin je trijumfovao na Mastersu u Majamiju 2007. (6:4, 6:1) i ove godine u Dubaiju (6:3, 6:3). Francuz je jedinu pobjedu ostvario 2010. na Mastersu u Parizu (7:6, 6:2).

Za razliku od nastupa u dublu na četiri gren slema, u kojima ima tri titule - jednu na Vimbldonu 2007. i dve na Australijan Openu 2003, i 2004. - Lodra je u singlu najviše dogurao do četvrtog kola, i to, računajući i ovaj 40. jubilarni nastup na gren slem turnirima, četiri puta. U Londonu mu je do 2011. najveći uspjeh bio plasman u drugo kolo.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC