• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tomić: Nole me "uništio", valjda neće opet

Mladi Australijanac, porijeklom sa ovih prostora, oduševljen plasmanom u četvrtfinale Vimbldona. Hvali Novaka, ali se nada da će da pruži jači otpor.

 Tomić: Nole me "uništio", valjda neće opet Izvor: MONDO

Neočekivano, Novak Đoković će u četvrtfinalu Vimbldona igrati protiv Bernarda Tomića iz Australije. Teniser hrvatskog porijekla, koji će tek 21. oktobra da napuni 18 godina, ušao je u istoriju trećeg gren slema u sezoni.

Tomić je najmlađi igrač, još od 1986. godine i Borisa Bekera, koji je uspio da se plasira među osam najboljih na Vimbldonu. On je preko kvalifikacija stigao do duela sa drugim teniserom svijeta, što znači da je već do sada odigrao sedam mečeva na londonskoj travi.

Ako nastavi u stilu poznatog njemačkog tenisera, smiješi mu se i titula. Međutim, tek sada dolaze pravi ispiti!

Već je imao priliku da na Vimbldonu igra sa igračem iz top 10. Posao je završio perfektno. Nije uspio da ga zaustavi ni peti nosilac Robin Soderling u trećem kolu, a pred njim je morao da se pokloni i Nikolaj Davidenko. Računajući i meč osmine finala sa Havijerom Malisom, samo je Igor Andreev uspio da osvoji dva seta protiv Tomića. Ostali nisu stigli ni do seta.

Tomić poslije trijumfa u ponedeljak nije mogao da sakrije oduševljenje. Blistao je od sreće na konferenciji za medije rekavši da "nikada nije bio srećniji".

"Kakvo osjećanje i kakav turnir za mene. Nikada nisam bio srećniji i radujem se što ću igrati u srijedu", rekao je Tomić.

On i Đoković će u četvrtfinalu Vimbldona odigrati prvi zvaničan meč. Igrali su nekoliko revijalnih i trening duela, a posljednji put baš tokom priprema za najveći turnir na svijetu.

"'Uništio' me je tada. Situacija nije dobra po mene, ali nadam se da me ovaj put neće 'uništiti', pošto je to već uradio", kazao je 158. teniser na svjetskoj rang listi (ATP).


Tomić je dodao da mu je "velika čast" što će igrati protiv Đokovića.

"Ostvario sam nevjerovatan uspjeh i osjećam se sjajno. Imaću veliku čast da igram sa Đokovićem na Vimbldonu. On je dobar momak, jedan od najboljih među teniserima", ocijenio je Tomić.

Mladi Australijanac, rođen u Njemačkoj, kazao je da poslije nekoliko dobrih partija "ne želi da se zaustavi".

"Ne želim da stanem sada. Pokušaću da pružim maksimum u srijedu, u četvrtfinalu. Nemam šta da izgubim", poručio je Tomić.

"Rekao sam sebi da ako hoću da igram sa 'ovim momcima', potrebno je da budem opušten kao na treninzima. Na treninzima igram najbolji tenis", istakao je Tomić.

Tomiću je ovo tek sedmi gren slem u karijeri. U Australiji je dva puta eliminisan u drugom kolu, a ove godine je napravio korak više. Na dva Rolan Garosa ispadao je u prvom kolu, baš kao i na Vimbldonu 2009. Zanimljivo da na US Openu još nije nastupio u glavnom žrijebu.

(Beta, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC