• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ODBOJKA (SL): Dve bitke za Gdanjsk!

Igor Kolaković ne bavi se prognozama uoči mečeva sa Argentinom u Novom Sadu i Beogradu, koji odlučuju o plasmanu na Fajnal ejt Svjetske lige.

 ODBOJKA (SL): Dve bitke za Gdanjsk! Izvor: MONDO

Dve pobjede nad Argentinom, pod uslovom da ne budu obje rezultatom 3:2, vode reprezentaciju Srbije na vrh C grupe i dalje u Gdanjsk, na završni turnir Svjetske lige za 2011. godinu (6-10. jula).

Selektor Kolaković na konferenciji za novinare je rekao da se igračima i njemu ispunila želja, da pred posljednje utakmice ostanu u konkurenciji za Fajnal ejt.

Dodao je da nije vrijeme za prognoze i obećanja, jer je javnost vjerovatno umorna od toga, već odbojkaši moraju da "pričaju" na terenu.

"Raduje me posljednji set druge utakmice protiv Portugala. U situaciji kada nam je bio 'nož pod grlom' pokazali smo najveću koncetraciju i drčnost od početka takmičenja. To me je podsjetilo na glad za pobjedama koju smo osjećali prošle godine", rekao je on.

Selektor je podsjetio da su "orlovi" i od Finske i od Portugala izgubili po jedan meč na svom parketu, dok je Argentina u gostima protiv te dve ekipe ostvarila sve četiri pobjede.

"Otežavajuća okolnost može da nam bude atmosfera, jer osjećam da kod nas ove sezone ne postoji dovoljna tenzija za mečeve Svjetske lige", požalio se Kolaković.

Pošto je finalni turnir proširen sa šest na osam učesnika, na njemu će igrati po dve najbolje ekipe iz sve četiri grupe.

Ipak, ako Poljska završi ispod drugog mjesta u A grupi, kao domaćin će igrati Fajnal ejt na račun drugoplasirane selekcije sa najslabijim učinkom u preostale tri grupe. Baš takav rasplet u ovom trenutku izgleda realno, jer Poljaci (6-4) dočekuju vodeći Brazil (8-2), dok SAD (6-4) kod kuće igraju sa Portorikom (0-10).

Srbija uoči posljednjeg vikenda ima skor 6-4, kao i Bugarska na drugom mjestu B grupe, a najbolja drugoplasirana ekipa trenutno je Kuba (7-3) u D grupi.

Tabela grupe u kojoj je Srbija izgleda ovako: Argentina 22 (8-2), Srbija 18 (6-4), Finska 12 (3-7), Portugal 8 (3-7).

Selektor Argentine Havijer Veber istakao je da očekuje dva teška, ali lijepa meča za publiku u SPENS-u i Pioniru.

"Uoči okršaja sa Srbima nalazimo se u dobroj poziciju. Znamo da su u im bodovi neophodni, ali pokušaćemo da pružimo maksimum", izjavio je Veber.

"Srbija je jedna od najkvalitetnijih reprezentacija na svijetu, međutim, mi se nalazimo u solidnoj formi i neće im biti nimalo lako da slome naš otpor", dodao je kapiten Rodrigo Kiroga.

Obe utakmice počinju u 20 časova.

(Tanjug/MONDO, foto: FIVB)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC