• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VIMBLDON: Đoković protiv Conge u polufinalu!

Novak Đoković će u polufinalu Vimbldona igrati sa Congom, a ne Federerom, kako su svi očekivali!

 VIMBLDON: Đoković protiv Conge u polufinalu! Izvor: MONDO

Uspio je!

Novak Đoković igraće u polufinalu 125. izdanja Vimbldona. Očekivala se laka pobjeda srpskog tenisera, ali nije bilo tako...

Ljubiteljima tenisa kojima nije bilo jasno kako je Bernard Tomić stigao do četvrtfinala Vimbldona, postalo je poslije drugog seta protiv Đokovića. Nakon početne treme i straha od protivnika sa druge strane mreže, 18-godišnji Australijanac počeo je da dominira na terenu, da igra vrhunski tenis i da potpuno zasjeni jednog od trojice najboljih igrača na svijetu.

Ali, Novak je opravdao ulogu favorita. Uspio je Srbin da prevaziće krizu iz drugog seta, da preokrene treći i da rutinski završi meč protiv kvalifikanta iz Australije.

Drugi igrač svijeta pobijedio je sa 3:1 (6:3, 3:6, 6:3, 7:5). Poslije 200 minuta rovovske borbe. Pogledajte foto-galeriju!

Novak će peti put uzastopno igrati u polufinalu grem slem turnira, a protivnik će mu biti pobjednik meča Rodžer Federer - Žo Vilfred Conga. Taj duel je još uvijek u toku. Đoković je tri puta u karijeri igrao u polufinalu Vimbldona.

Mučio je Đoković svoje navijače, ali i sebe...

Nole je već u prvom gemu stigao do brejka. Doduše, tek četvrtu priliku je iskoristio, ali je odmah mladom Bernardu stavio do znanja da će u četvrtfinalu imati najteži ispit u kratkoj karijeri.

Srbin je lako riješio svoj servis.

Mladi Australijanac, hrvatskog porijekla, svoj potencijal pokazao je u trećem gemu, koji je dobio bez izgubljenog poena.

Veoma sigurno i smireno je djelovao Novak u ovom dijelu igre. Nije ni bilo razloga za nervozu, jer je kontrolisao set. Novi brejk je napravio u sedmom gemu (5:2) i tada je svima, pa i Tomiću, bilo jasno ko će da dobije prvi set. Đokovića je služio i servis i upravo je šestim asom završio set poslije nešto više od pola sata igre.

Sve je išlo dobro do četvrtog gema drugog seta. Teniseri su do tog momenta bili sigirni na svoj servis, a onda je 18-godišnji Tomić napravio brejk, dok je Novak potpuno pao u igri. Stao je i servis...



Bernard je koristio svaku priliku, poveo sa 4:1 i stigao na korak do drugog brejka. Na sreću, Đoković nije dozvolio Australijancu da mu drugi put u setu oduzme servis - 4:2.

Ali, Tomić se razigrao, a o kakvom je potencijalu riječ najbolje je pokazao naredni gem. Nadigrao je Đokovića i sjajnom igrom stigao na korak do izjednačenja. Srbin je ostao u setu, ali samo do servisa svog protivnika. Nakon sat vremena i devet minuta rezultat je bio 1:1.

Problemi su se prenijeli i na treći set, ali samo na početak ovog dijela igre. Tomić je odmah oduzeo servis Đokoviću, poveo sa 1:0, a zatim i duplirao prednost. Australijanac je demonstrirao fantastičan tenis, a Beograđaninu je malo toga polazilo za rukom.

Ali, ponovo se sve okrenulo na terenu broj jedan. Imao je Nole dvije brejk lopte da stigne do 2:2, ipak, nije ih iskoristio.

Međutim, uspio je na naredni servis Tomića. Đoković je vezao tri gema i poveo sa 4:3. Igra srpskog tenisera i dalje nije bila na vrhunskom nivou. Naprotiv. Ali, i 158. igrač na ATP listi konačno je počeo da griješi. Prvom duplom greškom Tomića, Novak stiže do 5:3 i na korak do drugog seta.

Srbin je na kraju vezao pet gemova i poveo sa 2:1.

Sa još dva dobijena gema u četvrtom setu izgledalo je da je pred Đokovićem rutinski posao. Vrlo brzo je Tomić nadoknadio brejk i ponovo meč učinio neizvjesnim. Servirao je srpski reprezentativac za ostanak u setu, imao je zaostatak od 0:30, pa zatim i 40:40, ali se izvukao.

Kada je bilo najpotrebnije Novak je bio najbolji. Majstorski skraćena lopta koju ne stiže Tomić i brejk za vođstvo 6:5. Poslije ovog poena konačno smo vidjeli i emocije na Novakovom licu. Krio ih je cio meč, a onda je eksplodirao. Bio je to kraj velike i teške borbe.

Ono što je najbitnije Novak Đoković je u polufinalu!

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC