• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VIMBLDON: Nadal i Marej ponovo za finale

U polufinalu 125. Vimbldona igraće (1) Rafael Nadal - (4) Endi Marej i (2) Novak Đoković - (12) Žo-Vilfred Conga.

 VIMBLDON: Nadal i Marej ponovo za finale Izvor: MONDO

Poslije Đokovića i Conge, koji su svoj posao u četvrtfinalu obavili ranije u srijedu, zvanični šampion Nadal zabilježio je 19. uzastopnu pobjedu na Vimbldonu nadigravši (10) Mardija Fiša (6:3, 6:3, 5:7, 6:4), dok je ljubimac domaće publike Marej u tri seta pobijedio Felisijana Lopeza (6:3, 6:4, 6:4).

Nadal, koji pored titule osvojene 2010. godine u finalu protiv Tomaša Berdiha ima i onu iz 2008. kada je nadigrao Rodžera Federera u epskom meču, postao je drugi najmlađi teniser u Open eri sa 16 polufinala gren slem turnira. On je 16. polufinale izborio sa 25 godina i 30 dana, dok je slavnom Bjornu Borgu to pošlo za rukom "prije", kada je bio dva dana mlađi.

Španac će u borbi za finale za protivnika ponovo imati Škota. Nadal i Marej igrali su prošle sezone u polufinalu, a Rafa je pobijedio rezultatom 6:4, 7:6, 6:4. Protiv Mareja, trenutno prvi teniser svijeta ima skor 11:4.

Dva časa i 53 minuta bila su potrebna Nadalu za 50. pobjedu ove sezone, uz sedam poraza. Španac se sada nalazi na dvije pobjede od 11. gren slema u karijeri, a ukoliko odbrani titulu na Ol-Ingland klubu postaće tek drugi teniser u istoriji koji je tri puta uspijevao da osvoji "duplu krunu", titule na Rolan Garosu i Vimbldonu u mjesec dana.

Prije njega, to je uspjelo samo Borgu.

Uporedo sa duelom Nadal - Fiš, trajala je i "Marej Manija" na susjednom Central Kortu.

Marej je uspio da se plasira u treće uzastopno polufinale na Vimbldonu, a nacija se nada da će Škot postati prvi britanski osvajač kultnog turnira još od 1936. godine, kada je slavio čuveni Fred Perry, koji danas živi kroz sportsku opremu istog imena.

Prošle sezone, Mareja je izbacio Nadal, a 2009. godine Endi Rodik.

Marej se nalazi u seriji od devet pobjeda na travi u tri nedjelje, jer je prije Vimbldona osvojio Kvins.

Duel Mareja i Nadala biće repriza nedavno odigranog polufinala Rolan Garosa, u kojem je Marej bio odličan, ali je Nadal odbranio nepobjedivost na "svojoj" šljaci.

Marej će igrati za četvrto gren slem finale, gdje je nastupao tri puta i tri puta bio poražen. Dva puta nadigrao ga je Rodžer Federer (US Open 2008, Australijan Open 2010), jednom Novak Đoković (Australijan Open 2011).

(MONDO, foto: Beta/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC