• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ODBOJKA (SL): "Orlovi" raširili krila

Srbija - Argentina 3:1 u Novom Sadu, a za siguran plasman na F8 u Poljskoj, Srbima potrebna pobjeda od 3:0 ili 3:1 u četvrtak u Beogradu.

 ODBOJKA (SL): "Orlovi" raširili krila Izvor: MONDO

Odluka će pasti u Beogradu!

Odbojkaška reprezentacija Srbije uradila je ono što je morala u Novom Sadu, u prvom od dva meča šestog vikenda Svjetske lige, osvojila je tri boda protiv Argentine.

U bučnom SPENS, u 11. duelu Grupe C, Srbija - Argentina: 3:1 (25:18, 23:25, 25:18, 25:22)!

"Orlovima" su, za siguran plasman na Fajnal-ejt turnir u poljskom Gdanjsku, potrebna još tri boda u četvrtak od 20 časova u beogradskom "Pioniru", odnosno pobjede od 3:0 ili 3:1 u setovima.

Ukoliko "orlovi" dobiju duel sa "gaučosima" rezultatom 3:2, ostaće na drugom mjestu u grupi, jer će osvojiti dva boda, a poraženim Argentincima otićiće jedan bod. Tada će obje selekcije imati 22 boda na kraju takmičenja, ali će Južnoamerikanci imati svakako bolju set-razliku, pa će biti sigurni za F8 u Poljskoj.

Iako na finalni turnir odlaze najbolje dvije reprezentacije iz svake od četiri grupa, bitno je izbjeći drugo mjesto u grupi zbog toga što će iz Grupe A Poljska svakako učestvovati kao domaćin. Ukoliko se dogodi da Poljaci budu treći ili četvrti u svojoj grupi, onda će samo tri od četiri drugoplasirane ekipe po grupama izboriti plasman na finale.

Trenutno, Poljska se nalazi na drugom mjestu u svojoj grupi, a Srbija ima više bodova od drugoplasiranih ekipa u ostale tri grupe, tako da su male šanse da će "orlovi" izvisiti za plasman u Gdanjsk i kao drugi u Grupi C, no uvijek je ljepše ne strijepiti i ne čekati rasplet u ostalim grupama.

Meč je odigran u dvorani SPENS pred 7.100 gledalaca, a sudili su Lui (Kina) i Rodriges (Španija.

SRBIJA: N. Kovačević 17, Janić, Vlado Petković 2, Terzić, Stanković 14, Nikić 10, Rašić, Dokić, Starović 15, Veljko Petković, Podraščanin 8, Rosić.

ARGENTINA: Arojo, Okampo, Urijarte1, Šoltis, Konte 21, Kiroga 8, Sole 10, Perira 10, Krer 9, De Ćeko 2, Gonsales, Justijano.

Uprkos pobjedi, ni ovoga puta srpski reprezentativci nisu odigrali po ukusu ljubitelja odbojke u Srbiji, iako su znatno smanjili oscilacije u igri, ali uprkos tome zahvaljući velikoj požrtvovanosti uspjeli su da stignu do važne pobjede.

Odličan start najboljih sprskih odbojkaša iznenadio je Argentince, koji su samo u uvodnim trenucima seta parirali razigranom protivniku. Uslijedila je dobro znana igra po sistemu "toplo-hladno", pa su srpski igrači pali u nastavku.

Znatno brža igru gostiju umirila je srpski blok, što je omogućilo Argentincima da poslije nesigurnog starta stignu do tri poena prednosti sredinom drugog seta (16:13). Gosti su u tim trenucima bili mnogo mobilniji na mreži, “čitali“ su kombinacije srpskog tehničara Vlade Petkovića i bili bolji rival.

Kolakovićevi puleni uspjeli da uspostave rezultatski priključak, ali nisu imali snage za preokret poput onog protiv Portugalaca u prošlom kolu, kada su stigli visoku prednost protivnika.

Sjajna odbojka viđena je u trećem setu. U jednom trenutku izgledalo je kao da su se obje ekipe zainatile, lopta dugo nije padala u polje, a timovi su se nekoliko puta smjenjivali u napadu. Zahvaljujući raspoloženom Nikiću "maratonski" poen pripao je Srbima (12:6). "Na krilima" novosadske publike stigli su srpski odbojkaši do prednosti u setovima - 2:1.

Velika borba vođena je u četvrtom setu. Timovi su naizmjenično osvajali poene sve do rezultata 11:10 za domaćina, a kada je Kovačeviću "pošlo za rukom" da iskoristi drugu priliku za kontranapad Srbi su inicirali seriju od 5:2.

Svaki poen i potez bio je bitan u tim trenucima, jer je ulog bio veliki - pobjeda od 3:1 koja Srbiji donosi maksimalna tri boda i mnogo mirnije iščekivanje sutrašnjeg duela.

Veliku grešku u timu selektora "gaučosa" Havijera Vebera napravio je Marijano Justijano, koji je servis greškom domaćim igračima poklonio prvu meč loptu, pa su odbojkaši Srbije sasvim zaslužzeno zabilježili vrlo važnu pobjedu.

GRUPA C

1. Argentina 8-3/22 boda (26:15)
2. Srbija 7-4/21 bod (26:18)
3. Finska 3-7/12 bodova (18:25)
4. Portugal 3-7/8 bodova (14:26)

(agencije/MONDO, foto: Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC