• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VIMBLDON: Ziki na dva koraka od treće titule

Nenad Zimonjić plasirao se u svoje četvrto polufinale Vimbldona, prvo od kada igra u paru sa Majklom Ljodrom!

 VIMBLDON: Ziki na dva koraka od treće titule Izvor: MONDO

Zimus oformljeni srpsko-francuski tandem približio se na dva koraka od najvećeg uspjeha u ATP tenisu, osvajanju titule na Ol-Ingland klubu, što je Zimonjiću polazilo dva puta za rukom, 2008. i 2009. godine, ali u paru sa Danijelom Nestorom.

Srbin i Francuz u 2011. godini nemaju titulu, ali su se namjerili na onu najsjajniju, u Londonu. U četvrtfinalu, savladali su Nijemca Filipa Marksa i Amerikanca Džejmsa Seretanija rezultatom 3:1 u setovima, poslije velike drame o kojoj svjedoče brojke - 6:7 (3:7), 7:6 (9:7), 7:6 (7:5), 7:5.

Puna tri časa i 20 minuta trajala je borba, koja je završena iskorišćenom prvom meč loptom Zimonjića i Ljodre.

Šesti nosioci muškog dubla će u polufinalu imati najteži mogući test, a to je duel sa prvim nosiocima, šampionima Vimbldona iz 2006. godine i desetostrukim osvajačima gren slem titula. Braćom Bobom i Majkom Brajanom...

Amerikanci su u četvrtfinalu izbacili sada već bivše šampione iz 2010. godine, Austrijanca Jirgena Melcera i Nemca Filipa Pečnera, koji su lane iskoristili kiks Zimonjića i Nestora, odnosno njihovu eliminaciju u drugom kolu od malo poznatih Krisa Itona i Dominika Inglota, a sve poslije dve uzastopne titule.

U drugom polufinalnom meču igraće Šveđanin Robert Lindšted i Rumun Orija Tekau protiv Nijemca Kristofera Kasa i Austrijanca Aleksandera Peje.

Zimonjić kasnije u četvrtak, u paru sa Slovenkom Katarinom Srebotnik, igra i meče osmine finala u konkurenciji mješovitih dublova, a protivnici su im Indijac Leander Paes i Kara Blek iz Zimbabvea.

Polufinalistima muškog dubla pripada 62.500 funti i 720 bodova, finalistima 125.000 funti i 1.200 bodova, a šampionima 250.000 funti i 2.000 bodova za ATP listu.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC