• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ODBOJKA (SL): Argentina na F8, Srbija čeka!

Argentina ubjedljivo pobijedila Srbiju u Beogradu u posljednjoj utakmici Grupe C Svjetske Lige i obezbedila prvo mjesto.

 ODBOJKA (SL): Argentina na F8, Srbija čeka! Izvor: MONDO

Sada će plasman "orlova" na F8 u Poljskoj zavisiti od duela SAD - Portoriko, Bugarska - Rusija i naročito Italija - Kuba.
Srbija - Argentina 0:3 (23:25, 25:27, 21:25) u meču odluke u Grupi C.

Prethodne večeri u Novom Sadu, Srbija je pobedila istog rivala rezultatom 3:1 (25:18, 23:25, 25:18, 25:22) i došla u situaciju da u prestonici pobedama od 3:0 ili 3:1 završi takmičenje na prvom mestu. Ali...

Poslije debakla "orlova" u beogradskom "Pioniru" u četvrtak uveče i poraza za svega 58 minuta, jasno je da će na Fajnal-ejt turnir u Poljsku otići Argetnci, a da će srpski odbojkaši čekati rasplet u ostalim grupama u nadi da takmičenje neće završiti kao najgora drugoplasirana ekipa u četiri grupe.

Svi su izgledi da će Poljaci, kao sigurni učesnici i domaćini, završiti kao treći u Grupi A, iza Brazila i SAD, što će automatski značiti da neće sve drugoplasirane ekipe na F8, već da će "izvisiti" najlošija po broju bodova, odnosno set-količniku.

Srbija je takmičenje završila sa 21 bodom i set-količnikom 26:21, SAD ima 18 bodova i dva meča kod kuće protiv nejakog Portorika, koji nije zabilježio nijednu pobjedu u dosadašnjih deset nastupa u Grupi A, pa je za očekivati da će "jenkiji" glatko doći do 24 boda, Bugari i prije početka posljednje utakmice sa Rusijom imaju 21 bod i set-količnik 25:19, pa ih samo ubjedljiv poraz kod kuće svrstava ispod srpske reprezentacije.

Stoga, najveća "šansa" Srbije da izbjegne eliminaciju je eventualna pobjeda Italije nad Kubom u posljednjem kolu, u petak uveče od 20.30. Ukoliko Italijani bilo kojim rezultatom drugi put pobijede Kubance u dva dana, Srbija će četvrtu godinu zaredom otići na završnicu Svjetske lige, gdje je prethodne tri godine osvojila tri medalje, dva srebra i jednu bronzu.

Ukoliko Italijani pobijede Kubu rezultatom 3:2, tada će Kubanci osvojiti jedan bod i izjednačiti se sa "orlovima" (21), ali će imati set-količnik 25:22, što je lošije od srpskog 26:21.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC