• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

No1e!

To je to! Došao je i taj dan... Novak Đoković plasirao se u finale Vimbldona! Bravo, Novače!

 No1e! Izvor: MONDO

To znači i da će narednog ponedeljka postati 25. teniser na prvom mjestu ATP liste! Novak Đoković novi je teniski kralj planete...

Najbolji srpski teniser svih vremena deklasirao je Žoa-Vilfreda Congu u polufinalu Vimbldona, duelu koji je imao dvostruki značaj. Nole se plasirao u prvo finale slavnog turnira u karijeri i automatski ostvario dječački san, zauzeo prvo mjesto na ATP listi, bez obzira na to šta će svrgnuti lider Rafael Nadal uraditi u svom polufinalu protiv Endija Mareja.

Srbijo, raduj se, imaš najboljeg tenisera svijeta!

U polufinalu 125. Vimbldona: Đoković - Conga 7:6 (7:4), 6:2, 6:7 (9:11)!

Beograđanin je imao priliku da ispiše istoriju u taj-brejku trećeg seta, ali je propustio dvije meč lopte. No, to ga nije poljuljalo, pa je već u četvrtom setu, uz malu zadržku, završio posao.

PRVI SET

Srpski as poslije ranog gubitka servisa na startu meča i potom mnogo muka da povrati brejk, dobio je prvi set u taj-brejku!

Conga je odmah oduzeo servis Đokoviću i držao brejk prednosti do trenutka kada je servirao za set, a naš as u međuvremenu nije iskoristio šest brejk lopti! Ipak, kada je bilo najvažnije, pri rezultatu 4:5, Srbin je realizovao sedmu brejk loptu za 5:5.

Potom, asom koji je milimetarski dokačio liniju u taj-brejku došao je do 6:3 i iskoristio drugu set loptu za vođstvo u meču u kojem mu pobjeda donosi...

...prvo mjesto na ATP listi! Da, to saznanje sigurno je kočilo Novaka, ali samo do sredine prvog seta. Kada se izborio sa sjećanjima na Pariz, gdje je takođe igrao za Broj 1 na ATP listi i izgubio u polufinalu Rolan Garosa od Rodžera Federera, sve je došlo na svoje mjesto, drugi nosilac je počistio 12.

Ali, na spektakularan način. Obojica su se više puta bacala po terenu, prljala bijelu opremu na zelenoj travi Centralnog terena na Ol-Ingland Klubu, pred očima cijelog svijeta. Publika je bila u transu, pojedini poeni će se ponavljati i ponavljati.



DRUGI SET

Poslije drame u prvom, san o kojem sanja od rođenja, postao je na korak bliže poslije furioznog drugog seta, u kojem je Novak iskoristio pad samopouzdanja kod inača labilnog Conge. Odmah brejk za 2:0, pa potom novi za 5:1 i onda lagana egzekucija na svoj servis za 6:2.

"Muhamed Ali" se protiv Rodžera Federera u četvrtfinalu izvukao iz "nokdauna" i gubitka prva dva seta. Da li će mu srpski "teškaš" pružiti izlaz iz grogi stanja? Odgovor je stigao poslije rijetko viđene drame.

Ipak, hoće!

TREĆI SET

Đoković je u trećem setu prvi napravio brejk (2:0, 4:2), imao prednost do 4:3, kada je Conga došao do prvih brejk lopti (0:40) od startnog gema na meču i iskoristio drugu, za 4:4, a potom i servisom poveo 5:4. Počeo je Francuz da skače i bodri se, u prepoznatljivom stilu, a publika je tada većinom bila na njegovoj strani, tražeći dramu i četvrti, peti set... Ali, na Novakovoj strani bila je mirnoća i vjera u sebe, jer je taj momak ove sezone, od januara mjeseca, doživio samo jedan jedini poraz.

Suočen sa 4:5, Đoković je hladnokrvno odigrao na svoj servis i bez izgubljenog poena došao do 5:5, kako je pritisak prebacio preko mreže na stranu temperamentnog Francuza. A, Francuz nije znao šta će s tim pritiskom, pa je greškama, ali i uz nedostatak sreće na 15:30, izgubio servis i doveo Đokovića pred vrata raja.

Novak je u njih zakoračio, ali tek kroz taj-brejk, jer je izgubio naredni gem na svoj servis. PRITISAK!

U taj-brejku, 0:2 uz za Congu, 2:2 poslije sjajnog riterna Đokovića, ali novi mini brejk Conge za 3:5 i odgovor Novaka tri puta zaredom - 6:5, za poen karijere, koji je Conga nekako dobio (6:6), a potom asom iz drugog servisa, došao do svoje set lopte i nade u potpuni preokret.

Congin forhend iz reterna na Novakov drugi servis otišao je u aut (7:7), što je bila dobra podloga za Đokovićev servis viner (8:7) i drugu loptu karijere. No...

...as Conge i servis viner - 8:9. A, onda ono što tenis čini magičnim sportom, drop šot Conge i Novakov drajv volej na spoljnu stranu linije. Nekoliko milimetara dijelilo je Francuza od seta, koji bi mu ego podigao na neslućene razmjere (9:9).

Dvije šanse da to, ipak, učini na svoj servis Conga je dobio poslije novog mini brejka - 9:10 i učinio je - 9:11! Novak je morao dužim putem do slave...

ČETVRTI SET

Ali, taj duži put, 24-godišnji Beograđanin potrudio se da pretvori u svojevrsnu prečicu - 3:0 i 5:2 bez pretjerane "frke" na svoj servis, poslije čega je Conga nekim lucidnim potezima došao do 5:3 i doveo Đokovića u situaciju da drugi put u meču servira za pobjedu. Nedugo zatim, uslijedio je definitivni kraj i početak zagrijavanja za Nadala i Mareja.

Bravo, Novače, teniski vladaru!

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC