• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

HITNO: Svijet ima novog teniskog vladara!

Svjetski mediji pod oznakom "hitno" donose vijesti o pobjedi najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića u polufinalu Vimbldona i preuzimanju prvog mjesta na ATP listi.

 HITNO: Svijet ima novog teniskog vladara! Izvor: MONDO

Rojters je u urgentinoj vijesti naveo da je "Đoković u dramatičnom meču zasjenio briljantne akrobacije Conge, plasirao se u prvo finale Vimbldona i obezbijedio mjesto broj jedan na ATP listi"

Frans Pres je podsjetio da je Đoković jedini teniser kome je za posljednjih sedam godina pošlo za rukom da na svjetskom tronu smijeni do sada neprikosnovene Španca Rafaela Nadala i Švajcarca Rodžera Federera.

Francuski sportski dnevnik "L'Ekip" ističe da je Đoković jednim udarcem ostvario dva velika cilja - finale Vimbldona i mjesto broj jedan.

"Đoković je na vrh teniskog Mont Everesta postavio srpsku zastavu, kao 25. igrač u istoriji ATP", ističe se u francuskom listu.

Britanski BBC (Bi-Bi-Si) konstatuje da je Đoković "pregrmio" Congu i na mjestu broj jedan zamijenio Nadala.

"Đoković je dominirao poslije tijesno dobijenog prvog seta, ali je Conga na mahove briljirao, što ga je održalo 'u životu ' do četvrtog seta, u kojem nije uspio da zadrži visoku formu. Za razliku od njega, Đoković je sačuvao prisebnost, koncentraciju i najbolje udarce za kraj kojima je obezbijedio mjesto u finalu", ističe Bi- Bi-Si.

Španski mediji takođe na udarnim mjestima objavljuju vijesti o uspjehu srpskog tenisera.

"Marka" se fokusirala na značaj podrške koju Đoković ima tokom čitave karijere.

"Đokovic se po osvajanju meča udario u grudi pokazujući na srce i potražio pogledom roditelje Dijanu i Srđana, braću Marka i Đorđa i djevojku Jelenu Ristić - svoje najveće izvore snage", istakla je "Marka" dodajući da je u timu koji stoji uz prvog tenisera svijeta i njegov trener Marjan Vajda.

Italijanska "Gazeta delo sport" u tekstu pod naslovom "Đoković pogodio dvije mete" ističe da je srpski teniser do velikog uspjeha došao sa 24 godine, koliko je imao i Mats Vilander kada je 19898,. godine sišao sa trona.

Italijanski list ističe da je istočna Evropa dala petog igrača na mjestu broj jedan u istoriji ATP-a, poslije Rumuna Ilije Nastasea, Čeha Ivana Lendla, i dvojice Rusa Jevgenija Kafeljnikova i Marata Safina.

Takođe, italijanski list navodi da je ovo prvi put da jedan igrač osvaja mjesto broj jedan u završnici Viimbldona.

Ističe se da će Đoković u slučaju da osvoji trofej imati 13.285 poena, a ako izgubi 12.485.

Za razliku od njega, dosadašnji teniski kralj Nadal imaće 12.070 u slučaju pobjede, a 11.270 ako izgubi u finalu, a ako bude poražen u polufinalu imaće 10.90 bodova", objavila je Gazeta delo sport.

(Tanjug/MONDO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC