• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Njegov prst je išao tamo gdje ne smije" - Strašna ispovijest šampionke, otkrila je sve o zlostavljanju!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Kara Gušer, dugo vremena najbolja američka dugoprugašica otkrila je detalje zlostavljanja koje je preživjela tokom karijere.

 Kara Guđer oktila detalje zlostavljanja tokom karijere Izvor: Profimedia

Nekadašnja američka atletičarka Kara Gušer osvajačica dva svjetska i olimpijska srebra na 10.000 metara objavila je autobiografiju pod naslovom "Najveća trka" i u njoj je otkrila jezive detalje zlostavljanja koje je doživjela od strane trenera Alberta Salazara.

Njega je još prije nekoliko godina optužila za seksualno zlostavljanje. a sada je prepričala cijelu priču. Bilo je tu fizičkih i psihičkih zlostavljanja, ali i tjeranja uspješne atletičarke da uzima lijekove i suplemente koji su joj štetili.

Program u kome je ona trenirala bio je sponzorisan od stane "Najka", a Alberto Salazar je bio izuzetno moćna figura u svijetu atletike i njenu priču nije imao ko da sasluša. 

"Alberto je bio tako moćan i niko drugi ništa nije dovodio u pitanje. A Najk je najveća marka sportske opreme na svijetu, povjeravali smo Albertu svoje živote i svoje karijere", rekla je ona, a onda otkrila da se zlostavljanje događalo tokom "masaža" koje je Salazar radio: "Mislila sam da nema šanse da me tako dira, da je samo loš maser, ali stvarno sam bila paralizovana ne znajući šta da kažem ni kako da prihvatim to što mi se događa.  Posljednji put kad sam osjetila da njegov prst ide tamo gdje ne bi trebao da ide, osjećala sam se tako nelagodno da sam napustila Projekat Oregon i nikada nisam govorila o tome. Nisam ovo napisala da dignem u vazduh industriju i osramotim puno ljudi. Osjećam da bi moglo biti bolje za sljedeću generaciju", zaključila je bivša atletičarka.

Kara Gušer je inače rođena kao Kara Grgaš, a njen otac je Hrvat koji je emigrirao u Ameriku. Kao jako mlada preživjela je porodičnu tragediju kada je njenog oca nepoznati napadač usmrtio na putu na posao 1982. godine kada je imala tek četiri godine.

"Rođena sam u Kvinsu u Njujorku kao Kara Kalean Grgaš, otac mi je bio imigrant iz Hrvatske. On je preminuo na putu za posao 1. jula 1982. godine", isprilčala je ona.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC