• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP BIH: Hercegovina namučila Banjalučane, ali Borac ide u Nevesinje sa "plus 4"!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Crveno-plavi savladali Hercegovinu u prvom meču četvrtfinala Kupa BIH.

 Kup BIH četvrtfinale Borac Hercegovina Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Rukometaši banjalučkog Borca savladali su Hercegovinu iz Nevesinja 22:18 u prvom meču četvrtfinala Kupa BIH.

Mučio se Borac, posebno u prvom poluvremenu u kojem je vodio u samo dva navrata, a onda u nastavku zaigrao bolje i stigao do "plus 4" sa kojima ide na revanš u Nevesinje za sedam dana.

Do te prednosti Banjalučani su stigli u posljednjih desetak minuta, tek nakon preokreta i nekoliko neiskorištenih prilika da se konačno odlijepe na osjetniju prednost.

Nakon prvih 30 minuta koje su završene rezultatom 9:9 gosti iz Nevesinja su uspjeli da sa dva vezana pogotka odu na 11:9, međutim, isključenje Šarenca ih je poremetilo, pa je Borac predvođen raspoloženim Kalamandom i Bajčetom držao egal.

U 42. minutu Borac prvim (i jedinim) golom Rožića stiže do prvog vođstva u nastavku 14:13, a nešto kasnije Bajčeta donosi prvu prednost od dva gola 17:15.

Borac je nakon gola Nježića 18:16 imao prilčiku da konačno stvori osjetniju prednost i možda i riješi meč pošto je ujedno isključen Ražnatović, ali to nije uspio ni kada je nekoliko sekundi kasnije Tomić zaradio isključenje u napadu, zbog prigovora.

Hercegovina je izgubila loptu, ostala sa dva igrača manje, međutim, uspjela je da osujeti Borac i uslijedilo je gotovo pet minuta igre bez golova.

To je prekinuo Knežević golom za 19:16, nakon što je Brkić odbranio sedmerac, a iako mu se vrlo brzo revanširao rezervni golman Hercegovine odbranom zicera Rožići crveno-plavi su ipak stigli do 20:16 preko Draganića.

Neizvjesnost je i dalje trajala, uspjela je Hercegovina da smanji na tri razlike, ali nakon što je Subotić upisao svoju novu odbranu Knežević je golom za konačnih 22:18 zaključio ovaj meč.

Draganić i Nježić sa po pet golova i Subotić sa 10 odbrana predvodili su Borac, dok je na drugoj strani Čabrilo postigao sedam golova.

Revanš meč na rasporedu je za sedam dana u Nevesinju, a prije toga Borac će u vrlo važnom meču dočekati Gradačac u Boriku narednog vikenda.

PRVO POLUVRIJEME

Publika u banjalučkom Boriku vidjela je samo 18 golova za 30 minuta prilično tvrdog susreta u kojem su i jedni pravili dosta grešaka, a viđeno je i nekoliko promašenih sedmeraca.

Da će utakmica biti tvrda vidjelo se već na početku kada je Borac u prvih devet minuta susreta postigao samo jedan gol.

Na njihovu sreću, Heregovina to nije iskoristila na najbolji način, uspjela je da povede tek 3:1, a nakon toga ušlo se u egal.

Borac je osim vođstva 1:0 imao samo još jedno vođstvo – 5:4 kada je Nježić pogodio. Prethodno smo vidjeli sdvije odlične intervencije prvo Slađana Subotića na jednoj strani, a onda i Rijada Polića na golu Hercegovine.

Hercegovina nije uspjela ni da značajnije iskoristi isključenje Kneževića, tome je doprinio i Subotić odbranom sedmerca, ali Čabrilo ipak pogađa za vođstvo ekipe iz Nevesinja 7:6.

Potom smo vidjeli golove Nježiće i Čabrila iz sedmerca, da bi Čabrilo kaznio izgubljenu loptu rukometaša Borca za vođstvo 9:8. Na odmor se otišlo u egalu pošto je Petrović nakon brzog prodora pogodio za 9:9, odnosno svoj drugi gol na ovoj utakmici.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC