• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nole zvezda broj 1 na Balkanu

Brojni mediji u zemljama u okruženju Srbije posvetili su veliku pažnju Novaka Djokovića na Australijan Openu.

 Nole zvezda broj 1 na Balkanu  Izvor: MONDO

Svi su saglasni u oceni da je Nole potpuno zasluženo došao do svog prvog "grend slem" trofeja.

Slovenački portal "sportsiol.net" pod naslovom "Djoković nasledio Federera" piše o velikoj pobedi tenisera Srbije na Otvorenom prvenstvu Australije.

"Treći nosilac Novak Djoković je u finalu Otvorenog prvenstva Australije pobedio u četiri seta Žo-Vilfrida Congu i na pobedničkom postolju nasledio Rožea Federara. Neustrašivi Srbin Novak Djoković je podigao tenisku igru na fenomenalan nivo, kojoj se na početku 2008. godine ne vidi 'protivoružje'", navodi se na slovenačkom sajtu.

Hrvatski portal "sport.net" ocenjuje da je Djoković opravdao ulogu favorita u finalu i osvojio prvu grend slem titulu u karijeri.

"Zasluženo da zaslužnije ne može biti. Novak Djoković je potpuno dominirao ovogodišnjim izdanjem Australijan opena. Do finala je došao bez izgubljenog seta pri tom nadigravši i velikog Federera", navodi se na hrvatskom sajtu.

Radio-televizija Republike Srpske navodi da je najbolji srpski teniser Novak Djoković osvojio otvoreno prvenstvo Australije, kao i da je do titule došao izgubivši samo jedan set u finalu od Francuza Žo-Vilfreda Conge.

Opširan izveštaj sa finala Australijan Opena objavljen je i na sajtu Hrvatske radio-televizije.

Još jedan hrvatski sajt, "index.hr", sa velikom pažnjom je ispratio finalni meč Australijan opena i pobedu Djokovića.

"Novak Djoković je zbog ispuštenih set lopti u 'taj brejkovima' izgubio finale US Opena od Federera (prošle godine), no ovog puta Novak nije ispustio prilike koje su mu se ukazale", podseća Index.hr.

"Do sada je zabavljao sebe i druge, osvajao srca navijača. U Melburnu je Novak Djoković počeo osvajati i najveće trofeje", piše hrvatski "Jutarnji list".

Na makedonskom portalu "on.net.mk" ističe se da je Djoković došao do prvog trofeje na jednom "grend slemu", a postavljen je i video klip devetog gema trećeg seta, kojim je Djoković brejkom došao do 6:3 i vodjstva od 2:1 u setovima.

Veliku pažnju medija u regionu Djoković je zaslužio i trijumfom nad prvim teniserom sveta Rodžerom Federeom, u polufinalu Australijan opena u petak. O toj pobedi Djokovića izvestila je i većina crnogorski medija, koji na inernetu imaju postavljena jučeršanja izdanja.

(Beta,www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC