• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Liga šampiona vikendom, u finalu će treneri dobiti čelendž! Usvojena nova pravila, evo šta se sve mijenja!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Liga šampiona u rukometu će izgledati drugačije već od Fajnal fora koji se igra u Kelnu u junu!

 Promjena pravila u rukometnoj Ligi šampiona Izvor: Profimedia

Izvršni komitet EHF-a se sastao i donio seriju odluka vezanih za narednu rukometnu sezonu. Pred završnicu Lige šampiona koja nam slijedi konačno je usvojeno i novo pravilo, a to je "čelendž" koji će treneri imati od naredne sezone. Još u januaru je dogovoreno da se od nardne sezone trenerima dozvoli da jednom u toku meča traže pregledanje snimka i reviziju neke sudijske odluke, a sada je potvrđeno da će to biti slučaj. 

Ne samo da će naredne sezone treneri imati pravo na čelendž, već je naglašeno da bi već u junu u Kelnu na Fajnal foru Lige šampiona mogli da vidimo ovo pravilo u primjeni! Takođe su uvedene promjene pravila o pregledanju snimka kod spornih odluka, a takođe je odlučeno da će naredne sezone u EHF Ligi šampiona u muškoj i ženskoj konkurenciji biti dodeljeno po jednu mjesto putem specijalne pozivnice, dok su se do sada sva mjesta dijelila prema bodovanju liga. 

Govorilo se i o povećanju minimalnog kapaciteta dvorana za evropska takmičenja, ali je odlučeno da se to odloži za još najmanje dvije sezone i da će tek u sezoni 2025/26 to biti moguće. 

Odlučeno je i da će "pod specijalnim okolnostima" biti moguće odigravcanje utakmica Lige šampiona za muškarce vikendom, a ne samo srijedom i četvrtkom kao do sada, a razlog za to je veća posjeta i veći TV rejtinzi. Takođe je raspravljano i o učešću ruskih i bjeloruskih timova u međunarodnim takmičenjima i za sada je sigurno da ih neće biti u takmičenju za sezonu 23/24.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC