• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: "Delfini" pred novim izazovom

"Delfini" su nas već obradovali ovog ljeta. Pred njima je novi izazov - odbrana svjetskog zlata iz Rima.

 VATERPOLO: "Delfini" pred novim izazovom Izvor: MONDO

Iz Košutnjaka su krenuli u Firencu, na završni turnir Svjetske lige. Posrećilo im se! U Italiji su odbranili trofej osvojen prošle godine u Nišu i, što je najvažnije, obezbijedili su plasman na Olimpijske igre u Londonu 2012. godine.

Sa istog mjesta, vaterpolo reprezentacija Srbije kreće na Daleki istok. U Šangaju će u drugoj polovini jula biti održano Svjetsko prvenstvo, na kojem Srbija brani zlato iz Rima, osvojenog prije dvije godine.

Pred Firencu zatražili su od javnosti da im ne nameće pritisak. Sada je ista želja, ali i isto obećanje: "Daćemo sve od sebe!".

"Nemamo imperativ, jer smo 'osvojili vizu' za Olimpijske igre u Londonu, ali nikako nismo rasterećni i budite sigurni da u Šangaj ne idemo bez želje i motiva da opet budemo najbolji na svijetu. Ne možemo ništa da obećavamo, osim da ćemo se u svakoj utakmici boriti svim srcem", rekao je selektor trofejnog tima Dejan Udovičić.

Prvi golman Srbije Slobodan Soro kaže da su "delfini" razmazili javnost stalnim uspjesima i da se nada da je ni sada neće razočarati.

"Pred početak priprema, rekli smo da je plasman na Olimpijske igre primarni cilj. Sada kada smo to uradili, sljedeći korak je Svjetsko prvenstvo. To što branimo zlato iz Rima je samo po sebi veliki motiv. Uvijek je teže odbraniti nešto, nego osvojiti, ali vjerujem da ćemo kvalitetom pokazati da imamo dovoljno snage da tako nešto uradimo", rekao je Soro.

U petak reprezentacija putuje u Singapur na završni dio priprema, a 15. jula će otići u Šangaj. Tada će Udovičić saopštiti koji će 13 igrača braniti zlato iz Rima.

Na Daleki istok ide 15 igrača. To su: Slobodan Soro, Gojko Pijetlović, Branislav Mitrović (golmani), Marko Avramović, Živko Gocić, Vanja Udovičić, Duško Pijetlović, Slobodan Nikić, Milan Aleksić, Nikola Rađen, Filip Fiipović, Andrija Prlainović, Stefan Mitrović, Miloš Ćuk i Nemanja Ubović.

Srbija će na Svjetskom prvenstvu, koje će biti održano u Šangaju od 16. do 31. jula igrati u A grupi sa selekcijama Rumunije, Australije i Kine.

Srbija je četiri puta bila prvak svijeta. Jednom kao samostalna država - 2009. u Rimu. Ostala tri kao članica državne zajednice (najpre SFRJ, potom sa Crnom Gorom ' 1986, 1991. i 2005. godine).

(P.V. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC