• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DEJVIS KUP: Šampion među šampionima

Novak Đoković u srijedu je sletio u Halmštad, gdje su ga burno dočekali drugovi iz Dejvis kup reprezentacije Srbije. Možda će igrati protiv Šveđana.

 DEJVIS KUP: Šampion među šampionima Izvor: MONDO

Šampion je stigao među šampione!

Od srijede, 6. jula, zvanični prvaci Dejvis kupa su u kompletnom, najjačem sastavu. Pardon, NIKAD jačem sastavu.

U Halmštad je, na pripreme "orlova", doputovao Novak Đoković, prvi put u svojstvu najboljeg tenisera svijeta, šampiona Vimbldona. Njegovi drugovi prije svega, a potom saigrači i kolege iz reprezentacije, priredili su mu spektakularan doček.

Očas posla, popularni "No1e" bio je potpuno mokar od šampanjca. Uslijedili su zagrljaji, čestitke, osmjesi i šale, čisto da se zna da riječi nisu samo riječi, kada Janko Tipsarević na Twitteru odmah poslije pobjede Đokovića nad Congom u polufinalu Vimbldona, čime je obezbijedio prvo mjesto na ATP listi, napiše: "Nikada se u životu nisam obradovao ovoliko zbog nekog drugog tenisera".



Poslije nekoliko minuta slavlja, momci su se uozbiljili i nastavili da se marljivo pripremaju za duel četvrtfinala Svjetske grupe Dejvis kupa, protiv bivših višestrukih šampiona ovog takmičenja, Šveđana.

Žrijeb je po tradiciji u četvrtak (12h), kada će se znati da li će selektor Bogdan Obradović "upotrijebiti" najubojitije oružije Đokovića ili ćemo na oslabljene domaćine, za koje ne nastupa ubjedljivo najbolji igrač Robin Soderling, krenuti bez svjetskog "Broja 1".

Prvi singl dueli su u petak, u subotu je dubl, kada će možda pasti odluka o polufinalisti za ovu sezonu, a ako ne tada, onda sigurno u nedelju, kada će biti odigrana posljednja dva singla, prvi reket protiv prvog i drugi protiv drugog.

"San svakog selektora je da radi s momcima kao što su Nole, Viki, Tipsa, Ziki i Ika", rekao je Obradović.



"Vidite s kakvom ozbiljnošću treniraju, kako se druže. Oni su jedna porodica koja identično misli, osjeća, živi. Novaka bih rado poštedio, odmorio, ali on to ne želi. Sada nas čeka onaj pravi rad. Kompletni smo i, naravno, jaki. Novaku je drago što ponovo s nama", nagovještava Obradović da bi Đoković mogao da uskoči u akciju, iako je ove sezone odigrao veliki broj teških mečeva i osvojio osam od devet turnira na kojima je nastupao.

Dolazak Novaka na trening pobudio je veliko interesovanje naših ljudi koji žive u Halmštadu i okolini. Svako je želio da se slika za uspomenu s najboljim od najboljih, a "No1e" je strpljivo pozirao, dijelio autograme i stoički podnosio teret mega zvijezde. Najbolji teniser svijeta je u centru interesovanja domaćih poslenika sedme sile, ali će na duel stići i novinari iz velikih svjetskih medija.

(MONDO, foto: TSS)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC