• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zbog Novaka ostavili Hrvatsku i zaigrali za Srbiju, frendovi sa Ducijem i Filipom, sada dolaze u Banjaluku!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Na Srpska openu gledaćemo i Ivana i Mateja Sabanova.

 Ivan I Matej Sabanov igraju na Srpska openu Izvor: MN PRESS

Kako se bliži početak ATP turnira Srpska open saznajemo sve više detalja o učesnicima koji će od 17. do 23. aprila igrati u Banjaluci.

Nakon Damir Džumhura, specijalnu pozivnicu, ali za dubl dobio je i trostruki osvajač gredn slema Nenad Zimonjić, a sada smo dobili i nove učesnike u dubl konkurenciji.

Braća Ivan i Matej Sabanov dobili su vajld-kartu i nastupiće na Srpska openu u konkurenciji dublova.

Tridesetogodišnji blizanci rođeni u Subotici, trenutno su 90. i 87. na listi dublova, a prije dvije godine osvojili su ATP turnir u Beogradu.

Ivan i Matej ranije su nastupali pod hrvatskom zastavom pošto su nakonm treniranja u TK Palić sa 15 godina preselili u Osijek kod majke, gdje su imali bolje uslove za trening.

Prije nešto manje od dvije godine zahvaljujući Novaku Đokoviću vratili su se na Palić i počeli da igraju pod srpskom zastavom.

"Novak nam je dao sve. Dao nam je najbolje moguće uslove. Podrška Novaka Đokovića nešto je što se ne može opisati riječima. On je naš uzor oduvek i osoba kojoj se divimo tokom naših karijera. Njegova podrška znači nam jako puno. Svaki njegov savjet izuzetno je vrijedan za naše karijere i velika nam je čast što imamo prilike da učimo od takvog tenisera. Trenirali smo kod njega, pružio nam je najbolje moguće uslove i to je ono što nam je zaista trebalo", rekao je tada Matej Sabanov za "Jutarnji list".

Osim Đokovića braća Sabanov su odlični prijatelji sa većinom srpskih tenisera, pa će sa prijateljima iz djetinjstva igrati i u Banjaluci.

"Sa Krajinovićem, Dušanom Lajovićem i Ćaćićem smo zajedno odrasli. Igrali smo turnire do 10, 12, 14 godina svi zajedno. Sa njima smo i danas gotovo najbolji drugari. Filip nam je dao svoje rekete, moj brat igra sa Filipovim, ja igram sa reketima Lasla Đerea jer nemamo ugovore za rekete", ispričao je Matej nakon osvajanja njihove prve ATP titule u Beogradu.

Braća Sabanov prije mjesec dana osvojili su čelendžer u američkom Vakou, a prije dvije sedmice igrali su i finale čelendžera u Zadru.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC