• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DEJVIS KUP: Za polufinale!

Šampioni Dejvis kupa danas ponovo u akciji!

 DEJVIS KUP: Za polufinale! Izvor: MONDO

U zemlji sedmostrukih šampiona Dejvis kupa, aktuelni vladari Svjetske grupe pokušaće da potvrde dominaciju i savladaju Šveđane što prije. Ako je moguće rezultatom 3:0 u subotu, ako ne, onda bar u prvom singlu u nedelju...

Viktor Troicki i 297. teniser svijeta Mihael Rideršted otvoriće u petak od 15 časova duel četvrtfinala Dejvis kupa između Švedske i Srbije u Halmštadu. Nakon tog meča na teren bi trebalo da izađu najbolji teniser svijeta Novak Đoković i 335. igrač svijeta Ervin Elesković, momak koji je porijeklom iz Bileće.

Đoković je izjavio da njegov nastup za Dejvis kup selekciju Srbije nijednog trenutka nje nije dolazio u pitanje.

"Moj uspon počeo je osvajanjem Dejvis kupa prošlog decembra. Ta pobjeda mi je dala puno samopouzdanja za sve ono što sam uradio u ovoj godini", rekao je šampion Vimbldona.

Đoković tvrdi da neće biti nikakvih problema zbog "selidbe sa londonske trave u dvoranu".

"Iako je u pitanju velika promjena mislim da ću se adaptirati. Fokusirani smo da što bolje odigramo ovaj meč jer se samo tako brani vrijedan trofej koji smo osvojili", rekao je Đoković.

On nije htio da komentariše izostanak najboljeg švedskog igrača Robina Soderlinga, dok je za sutrašnjeg rivala Ervina Eleskovića, koji tvrdi da je kao 12- godišnjak pobijedio najboljeg tenisera svijeta rekao:

"Mislim da smo igrali jednom u juniorskoj konkurenciji i od tada ga nisam vidio", poručio je Đoković, uz konstataciju da bi trebalo promijeniti sistem takmičenja u Dejvis kupu, odnosno da jedan ciklus treba da traje dve godine.

Atmosfera u našem timu je na uobičajeno visokom nivou, što potvrđuju i snimci druženja srpskih tenisera van terena. Svi su orni, zdravi i spremni.

U subotu od 15 časova slijedi dubl meč gde su za Srbiju prijavljeni Nenad Zimonjić i Janko Tipsarević, a za Švedsku Simon Aspelin i Robert Lindšted.

Poslednjeg dana, u nedelju, mečevi će početi u 13 časova, a trebalo bi da igraju Rideršted - Đoković i Troicki - Elesković.

Od razvoja situacije u prethodna dva dana zavisiće i srpska, ali i švedska postava. Ukoliko sve bude odlučeno i Srbija povede sa 3:0, onda je jasno da će selektor Bogdan Obradović poštedjeti napora Novaka Đokovića. Selektori imaju pravo promjene igrača u dublu jedan sat uoči početka meča u subotu, a trećeg dana mogu da promijene igrače, za prvi meč sat ranije, a za drugi deset minuta po završetku prethodnog singla.

Važiće i novo pravilo po kojem ukoliko je meč odlučen trećeg dana poslije prvog singla (3:1) za neku reprezentaciju i taj se meč igrao u najmanje četiri seta selektori mogu da donesu odluku da se posljednji, peti meč ne igra.

(Tanjug/MONDO, foto: Twitter)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC