• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DK: Troicki za prvi poen Srbije

Viktor Troicki na startu četvrtfinalnog meča protiv Šveđana savladao Mihaela Rideršteda 6:3, 6:1, 6:7, 7:5.

 DK: Troicki za prvi poen Srbije Izvor: MONDO

Srbija vodi 1:0 protiv Švedske u čertvrtfinalu Svjetske grupe Dejvis kupa u Halmštadu. Prvi poen braniocima "salatare" doneo je Viktor Troicki.

Drugi srpski reket opravdao je ulogu favorita protiv 297. igrača svijeta, Mihaela Rideršteda, uz doduše dosta muka u drugoj polovini meča - 6:3, 6:1, 6:7, 7:5.

Bez svog najboljeg tenisera, petog na ATP listi, Robina Soderlinga, nekadašnja velesila nema šta da traži protiv aktuelnih šampiona. To je bilo jasno i prije početka meča, a Troicki je to u praksi i potvrdio (odservirao 25 asova).

Igrao je Beograđanin koliko mu je bilo potrebno da osvoji dva seta, a onda se Rideršted razgoropadio i zaprijetio. Ipak, nedovoljno za više od osvajanja jednog seta iako je bio i nadomak drugog...

Na startu je Troicki poveo 4:0, pa iako je 26-godišnji teniser rodom iz Stokholma došao do 3:4, to mu je bilo sve u prvom setu, jer je naredna tri gema dobio Srbin - 6:3.

U drugom setu je Viktor "popravio" servis i "počistio" protivnika sa terena - 6:1.

A kada je u trećem napravio brejk za 2:0, činilo se da će meč biti završen "po kratkom postupku". Međutim, zakoprcao se Rideršted, uzvratio brejkom i prvi put poveo 3:2. Tada je počela rezultatska "klackalica", koju je Troicki mogao da prekine, povede sa 6:5 i zatim servira za pobjedu. Ali, Rideršted je spasio tri brejk lopte!

Za te promašaje Troicki je kasnije kažnjen, u taj-brejku. Šveđanin je napravio mini-brejk za 2:0, Viktor izjednačio na 2:2, a domaći igrač ponovo je stekao prednost za 4:3. Nedugo zatim bilo je i 6:3, ali je propustio da realizuje tri set lopte. Međutim, četvrtu šansu je iskoristio i to na Viktorov servis - 8:6.

Do osmog gema serveri su u četvrtom setu bili sigurni, a onda je zaprijetio Troicki. Imao je tri brejk lopte u najdužem gemu na meču (devet i po minuta) i nije ih iskoristio. Rideršted se izvukao i na krilima toga već u narednom gemu došao do 0:40. Viktor je dobrim servisima spasio dve brejk lopte, ali nije uspio treću poslije sjajnog riterna Šveđanina. I umesto da bude 5:3 za Srbina, autsajder je došao do 5:4.

Ipak, to mu nije bilo dovoljno da izjednači u setovima, jer je 16. igrač planete odmah napravio ribrejk - 5:5, a onda dobio i naredna dva gema do konačnih 7:5.

"Opet se pokazalo da mora da se igra do kraja. Potcenio sam protivnika poslije drugog seta, a on je zaigrao znatno bolje. Na kraju sam imao sreće što nismo ušli u peti set", priznao je Troicki.

Imao je veliku podršku sa tribina iako se igra u Halmštadu.

"Publika je sjajna, kao da igramo u Srbiji. Takvu podršku smo imali svo vrijeme dok smo se pripremali za meč", dodao je Troicki.

Nadovezao se selektor Bogdan Obradović:

"Nema slabih protivnika i u Dejvis kupu uvijek vlada tenzija. Čestitam Viktoru što se dobro snašao jer je igrao protiv potpuno nepoznatog protivnika".

U drugom meču u petak sastaće se Janko Tipsarević, umjesto povrijeđenog Novaka Đokovića, i Ervin Elesković.

Švedska je druga najuspješnija nacija u Dejvis kupu u Open eri (od 1973. godine), sa sedam trofeja. Više ih imaju samo Amerikanci (13). Ipak, u odsustvu Soderlinga, Šveđane u singlu predstavljaju 297. i 355. igrači svijeta.

"Orlovi" su put odbrane trona u Dejvis kupu počeli pobedom nad Indijom kao domaćini (4:1), a ako se ispune očekivanja i "prelete" Švedsku, u polufinalu će se sastati sa boljim iz duela Argentina - Kazahstan u kome "gaučosi" imaju veliku prednost - 2:0.

(MONDO, foto MN Press - arhiva)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC