• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Partizan na Jadranu tek dogodine

Jadranska liga nije primila Partizan u svoje okrilje u sljedećoj sezoni.

 VATERPOLO: Partizan na Jadranu tek dogodine Izvor: MONDO

Evropski šampion, ipak, ove godine neće učestvovati u Jadranskoj ligi.

To je saopšteno na današnjoj konferenciji za novinare predstavnika regionalnog takmičenja u Zagrebu, ali je rečeno i da ostaje otvorena opcija da klub sa Banjice od naredne godine učestvuje u toj ligi.

Izvršni direktor lige i potpredsjednik Hrvatskog vaterpolo saveza (HVS) Perica Bukić izrazio je rekao je da postoji mogućnost se ligi iduće godine priključe i beogradski Partizan, mađarski Vašaš, ali i neki klubovi iz Španije.

Predstavnici Jadranske lige obrazložili su da zbog, navodno, zgusnutog međunarodnog kalendara proširenje lige na još neke klubove nije moguće.

Ali, zato je to moguće sa italijanskim Pro Rekom, koji je pristao da učestvuje, plativši 200.000 evra. Dakle, Filip Filipović, Andrija Prlainović, Duško Pijetlović i možda Slobodan Nikić (ako ostane u Reku) imaće mogućnost da igraju jake utakmice tokom sezone, a ne samo u Evroligi.

Jadranska liga će naredne sezone imati 14 klubova - osam hrvatskih, četiri crnogorska, jedan slovenački i jedan italijanski.

Direktor Jadranske lige Milivoj Bebić izrazio je zadovoljstvo zbog pristupanja Pro Reka toj ligi.

"Posebno mi je drago što će nam se naredne sezone pridružiti i gigant talijanskog i svjetskog vaterpola Pro Reko čime će naša liga postati još jača i značajnija", rekao je Bebić.

Jadranska liga će u saradnji sa sponzorima koji ulaze sa Rekom pokrivati troškove gostovanja ekipa iz Hrvatske, Crne Gore i Slovenije u Italiji, a kao i do sada snosiće i sve troškove službenih osoba tako da će klubovi biti rasterećeni tih finansijskih izdataka.

Pitanje je koliko će crnogorski klubovi, a prije svih Jadran iz Herceg Novog i kotorski Primorac biti konkurentni s obzirom na teško finansijsko stanje u tim klubovima. Primorac je gotovo ostao bez cijele ekipe.

Što se tiče broja inostranih igrača u klubovima Jadranske lige, rečeno je da će se poštovati odluke nacionalnih saveza, tako da limita praktično nema.

Inače, Jadranska lige počinje 24. septembra i igra se u prvom dijelu jednokružno nakon čega će prvih šest ekipa odigrati i revanš utakmice, a to isto očekuje i ekipe plasirane od 7. do 14. mjesta.

Poslije toga slijedi Fajnal-for. Titulu brani hercegnovski Jadran.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC