• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DK: Srbija vodi 2:0

Janko Tipsarević dobio prvi set i naredni gem protiv Ervina Eleskovića, koji je zatim predao meč.

 DK: Srbija vodi 2:0 Izvor: MONDO

Srbija je na korak od plasmana u polufinale Svjetske grupe Dejvis kupa i duela sa Argentinom. Aktuelni šampion vodi u Halmštadu protiv Švedske poslije prvog dana četvrtfinalnih borbi - 2:0.

Viktor Troicki je savladao Mihaela Rideršteda, a onda je Janko Tipsarević svojom 27. Dejvis kup pobjedom donio drugi poen pošto mu se Ervin Elesković predao.

Tipsarević je lako dobio prvi set 6:2, odmah zatim napravio i treći brejk na meču. Šveđanin je u narednom gemu došao do prve brejk prilike, a onda je, u pokušaju da vrati Jankov servis, povrijedio koljeno. Bol je bio prejak da bi 355. igrač svijeta nastavio meč.

"Drago mi je da sam svojoj zemlji donio poen, ali nisam mogao ni da zamislim da će to biti na ovaj način", nije Tipsarević krio razočaranje zbog povrede protivnika.

"Još više mi je žao jer sam dobro igrao i kontrolisao meč. Baš šteta", dodao je Janko i poželeo Eleskoviću brz oporavak.

U subotu u 15 sati na teren će izaći dublovi. Prijavljeni su Nenad Zimonjić i Janko Tipsarević za Srbiju, a za Švedsku Simon Aspelin i Robert Lindeštad.

Međutim, moguće je da će biti promjena.

"Dobro je što sam svjež, jer sam na terenu proveo samo 45 minuta. Sješćemo i dogovorićemo se. Naša najveća snaga je što je svako može da igra sa Zimonjićem", poručio je Tipsarević.

Na temu dubla govorio je i selektor Bogdan Obradović:

"Svi su spremni. Zimonjić i Đoković su imali probleme sa vratom i koljenom, ali biće spremni. Imamo pravo da promijenimo odluku do sat pred početak meča".

Tipsarević se osvrnuo i na navijače u Halmštadu.

"Najiskrenije, uopšte nemam osjećaj da igramo u Švedskoj, kao da smo u Srbiji".

Janko je pojasnio i kako je nastala ideja da svi reprezentativci skoče iz aviona ukoliko odbrane trofej u Dejvis kupu.

"Dogovorili smo se tokom zvanične večere pred meč u Švedskoj. Nijedan od igrača nije skakao iz aviona, sa padobranom, a to je moja životna želja", zaključio je Tipsarević.

"Orlove" dijeli samo jedna pobjeda od plasmana u polufinale i dvoboja sa Argentinom, koja je protiv Kazahstana već stekla nedostižnu prednost - 3:0. Ukoliko do tog duela dođe, Srbija će će ugostiti Del Potra, Monaka...

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC