• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gocić: U Šangaj bez obećanja

Srpski vaterpolista priželjkuje još jedno zlato, ali neće da obećava medalju. Upozorava na Amerikance.

 Gocić: U Šangaj bez obećanja Izvor: MONDO

"Delfini" su u petak otputovali u Singapur gdje će se pripremati za predstojeće Svjetsko prvenstvo u Šangaju (16. - 31. jul). Reprezentacija Srbije braniće zlato, a startovaće u grupi sa Rumunijom, Australijom i Kinom.

Živko Gocić ipak upozorava na selekciju SAD.

"Očekivao sam da će Amerikanci doći spremniji na završni turnir Svjetske lige u Firenci. Očigledno tempiraju formu za Šangaj i mogli bi da budu veoma opasan protivnik. Najduže se spremaju od svih reprezentacija i sigurno su imali vremena da uigraju odbrambeno-napadačke kombinacije", rekao je Gocić za Tanjug.

Ipak, najveći favoriti za zlato prema, Gocićevom mišljenju, su evropske selekcije (Srbija, Mađarska, Hrvatska, Crna Gora, Italija), a osim Amerikanaca nikako ne bi smjeli da se potcijene ni Australija, Kina ili Kanada.

"Vanevropske zemlje napreduju, kvalitet vaterpola im ide uzlaznom linijom, razlika između nas i njih sve je manja i zato je veoma važno da izuzetno ozbiljno priđemo svakoj utakmici. A kad je tako, onda sam uvjeren da nemamo razloga za brigu".

Gocić, jedan od članova šampionskog tima Srbije iz Rima prije dve godine, baš kao i njegovi saigrači nije obećao odbranu zlata, ali jeste maksimalnu želju i borbenost.

"Ne mogu da obećam medalju, ali siguran sam da ćemo pružiti maksimum i u svaku utakmici ući sa željom da ostvarimo trijumf. Jedva čekam da počne turnir i vidim kako će se stvari odvijati".

On je podsjetio da je naš tim napravio veliku stvar što je već u Firenci obezbijedio olimpijsku vizu i da sada, bar sa te strane može rasterećeno da odigra u Šangau.

"Taj rezultatski imperativ nemamo, ali imamo onaj drugi, želju da budemo u vrhu. Otežavajuća okolnost je što posljednjih godina bilježimo sjajne rezultate, pa svi protiv nas imaju dodatni motiv. Međutim, to je za nas samo izazov više da ostanemo na vrhu".

Pobjednik grupe ide direktno u četvrtfinale, što znači da je važno odmah na početku biti u dobroj formi. Međutim, Gocić ističe da to ne mora ništa da znači.

"Sjetite se Rima, išli smo težim putem, preko Mađarske i Hrvatske. Četvrtfinale je svakako najvažniji meč jer u slučaju pobjede ideš u borbu za medalje i zato ta utakmica nikako ne može da bude laka", zaključio je Gocić, koji u svojoj reprezentativnoj kolekciji osim zlata sa šampionata svijeta u Rimu i bronze sa Olimpijskih igara u Pekingu ima i tri medalje sa šampionata Evrope (zlato iz Beograda, srebro iz Malage i bronzu iz Zagreba).

(Tanjug, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC