• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DK: BiH nadomak pobjede

Dejvis kup reprezentacija Bosne i Hercegovine nalazi se na korak od trijumfa nad Estonijom u drugom kolu Druge grupe Evroafričke zone kvalifikacija.

 DK: BiH nadomak pobjede Izvor: MONDO

Poslije prvog dana rezultat je bio 1:1, a u subotu su drugi poen za BiH osigurali Amer Delić i Ismar Gorčić.

Oni su bili bolji od estonskog dubla u sastavu Jirgen Zop i Malt Kinap rezultatom 3:2 po setovima 6:4, 6:1, 6:7 (1:7), 2:6 i 6:2 za vođstvo od 2:1 u pobjedama.

BiH je furiozno odigrala prva dva seta, nisu dopustili nijedan brejk gostima, a u tri navrata su uspjeli da oduzmu servis Estoncima.

Međutim, u trećem setu, Delić i Gorčić su poraženi u taj-brejku, pa je uslijedio pad u igri što su estonski teniseri iskoristili i izjednačili na 2:2 u setovima.

Međutim, nošeni frenetičnim navijanjem u tuzlanskom "Mejdanu", dubl iz BiH se konsolidovao i rutinski završio peti set rezultatom 6:2.

"Da bi došli do pojede u jednom ovakvom meču, oba igrača moraju da igraju dobro, da budu sinhronizovani. U protivnom, ako jedan ispadne dešava se ono što se nama danas desilo u trećem i četvrtom setu", rekao je Delić i naglasio da "veliku zahvalnost za pobjedu duguju publici".

Zadovoljstvo nije krio ni Delićev saigrač, Ismar Gorčić.

"Igrali smo jako u prva dva seta, ali sam u nastavku imao preoblema sa riternima Estonaca što su iskoristili, a mi smo psihički pali. Ipak, imali smo dovoljno snage i koncentracije da se vratimo u igru i slavimo u petom setu", rekao je Gorčić.

"Navijači u Tuzli su bili sjajni i nadam se da će ista atmosfera vladati i u nedjeljnim mečevima".

U nedjelju od 14 časova, prvu meč-loptu imaće Delić protiv Zopa, a ako je propusti, drugu šansu imaće Šetkić protiv Jaka Poldme.

"Znamo šta nes čeka u nedjalju, imamo prednost, ali ništa nije gotovo. Olakšali smo stvari, ali imamo još dosta posla. Imam snage za Zopa, fizički sam spreman i daću 200 odsto od sebe", rekao je Delić.

Pobjednik dvoboja u trećem kolu kvalifikacija za Prvu grupu Evroafričke zone sastaje se sa boljim iz duela između Danske i Letonije.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC