• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DK: Tipsarević odveo Srbiju u polufinale

Janko Tipsarević donio je reprezentaciji Srbije treći, odlučujući poen u meču Dejvis kupa protiv Švedske u Halmštadu.

 DK: Tipsarević odveo Srbiju u polufinale Izvor: MONDO

On je u prvom singl meču posljednjeg dana takmičenja ubjedljivo nadigrao Mihaela Rideršteda rezultatom 3.0, po setovima 6:2, 7:5, 6:3 poslije tačno dva sata igre.

Vidjelo se od starta meča da je Tipsarević riješio da brzo završi posao u Švedskoj. On je već na početku napravio brejk (2:1), a zatim i još jedan (4:1), ne ostavljajući 297. igraču svijeta i njegovoj reprezentaciji gotovo ni promil šanse za iznenađenje.

Janko je, uz svesrdnu podršku saigrača sa klupe i publike na tribina, već poslije 33 minuta riješio prvi set u svoju korist, što dovoljno govori koliko je bio superiorniji u odnosu na rivala.

I kada se očekivalo da nastavi u istom ritmu, srpski teniser se opustio i dozvolio Riderštedu da povede sa 2:0.

Tipsarević je za prvih sedam minuta igre u nastavku napravio četiri neiznuđene greške, koliko u cijelom prvom setu! Shvativši da bi to moglo skupo da ga košta, brzo se rastrčao po terenu, i odmah vratio brejk (2:2). Borba za svaki poen potrajala je još sedam gemova, a onda je Tipsarević uspio da slomi otpor izuzetno motivisanog švedskog igrača i stigne do prednosti, a zatim i poveća vođstvo na 2:0 u setovima (7:5).

U trećem setu srpski teniser je brzo stigao do "viška" (4:2), a zatim bez problema očuvao prednost, napravivši do kraja još jedan brejk.

Prva dva poena za Srbiju u petak osvojili su Viktor Troicki i Janko Tipsarević, a u subotu su Šveđani smanjili na 2:1, pošto je dubl Lindšted/Aspelin bio uspješniji od srpskog para Zimonjić/Đoković.

Srbija će u polufinalu, od 16. do 18. septembra u Beogradskoj areni, igrati protiv Argentine, koja je ekspresno nadigrala Kazahstan u Buenos Airesu.

Tipsarević je izjavio da je veoma zadovoljan što je Srbija ostvarila važnu pobjedu.

"Drago mi je što smo pobijedili i izborili plasman u polufinale Svjetske grupe. Srbija je pokazala još jednom da je veoma jak tim. Drago mi je što je i najbolji teniser svijeta Novak Đoković bio tu posijle serije teških mečeva i trofeja na Vimbldonu. Idemo na odbranu titule", poručio je odmah po završetku meča Tipsarević.

On je rekao da je posao obavio uspješno i to u kratkom roku.

"Rideršted je počeo meč malo zategnuto, ali se kasnije opustio, i vidjelo se da je igrao rasterećenije nego u petak. Ja sam u drugom setu podigao nivo igre, i drago mi je što sam završio posao u tri seta", dodao je treći reket Srbije.

On je rekao da je svjestan da će ih u polufinalu očekivati mnogo teži posao protiv Argentine.

"Mislim da će u tom meču mnogo toga zavisiti od zdravlja i forme Davida Nalbandijana. Argentinci imaju odličan tim - Huana Martina Del Potra, Huana Monaka, Huana Ignasija Čelu, i veoma su nezgodni na svakoj podlozi. Moraćemo dobro da se pripremimo, ali naš cilj je poznat - odbrana titule", jasan je bio Tipsarević.

I selektor Bogdan Obradović zadovoljan je uspješno obavljenim poslom i već se okreće meču sa Argentinom u Beogradu.

"Najteže je kada se upiše pobjeda unaprijed, kada ste favorit u meču. Ipak, momci su uspješno obavili zadatak i ubjedljivo trijumfovali. Pozivam Beograđane da se pripreme za važan duel protiv Argentine, biće to veliki izazov za nas. Oni su veoma jaka reprezentacija, ali naša prednost je domaći teren", rekao je selektor Srbije.

Novak Đoković istakao je da njegov doprinos nije bio veliki, ali je najvažnije da je Švedska "na koljenima".

"Zadovoljstvo mi je što sam sa reprezentacijom. Vjerovatno su svi očekivali da ćemo lako dobiti ovaj meč, a to zna da stvori pritisak. Momci su izdržali i drago mi je zbog toga", istakao je prvi reket svijeta i dodao da će i protiv "gaučosa" Srbija igrati u najjačem sastavu, a da će taktiku za taj meč praviti kada se slegnu utisci, mada je cilj poznat - a to je finale.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC