• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DK: Delić donio pobjedu BiH

Amer Delić savladao Jirgena Zopa rezultatom 3:0 (7:6, 6:3, 7:5) i donio BiH treći, pobjedonosni poen protiv Estonije.

 DK: Delić donio pobjedu BiH Izvor: MONDO

BiH se plasirala u treće kolo Druge grupe Evroafričke zone Dejvis kupa.

Nakon prva dva dana BiH je protiv Estonije u Tuzli vodila 2:1, a onda je treći poen reprezentaciji BiH donio još jednom pobjedom Amer Delić pa će meč između Aldina Šetkića i Jaka Poldme imati revijalni karakter.

Bh. teniser ubjedljivo je savladao Jirgena Zopa 3:0 (7:6, 6:3, 7:5) i tako doveo BiH na korak od plasmana u Prvu grupu Evroafričke zone Dejvis kupa. BiH treba da preskoči još samo jednu stepenicu, a to je Danska koja je u drugom kolu Evroafričke zone savladala Letoniju.

Meč između Delića i Zopa bio je mnogo neizvjesniji nego što možda djeluje rezultat. U prvom setu koji je trajao čak sat i petnaest minuta Delić je spasio čak osam set lopti, a onda u taj brejku sa 14:12 osvojio prvi set.

Drugi set trajao je gotovo duplo manje, a Delić je na vrijeme, u šestom gemu napravio brejk i na kraju sa 6:3 došao nadomak trijumfa.

Uzbuđenja nije nedostajalo ni u trećem setu, igralo se gem za gem sve do samog kraja, ali je onda Delić napravio brejk za 6:5, a zatim osvojio svoj servis gem za 7:5 i slavlje 2.500 navijača u dvorani Mejdan u Tuzli.

„Kada bih svaki meč igrao u BiH, mislim da bih bio broj 1 na svijetu, ovdje nisam izgubio. Prije zadnjeg poena, prošli su mi trnci, svi su navijali, svaka vam čast, hvala svima, hvala i mom timu“, bila je prva reakcija Delića nakon pobjede nad Zopom.

„Protiv Jirgena je bilo teško, jer on dobro servira i riternira. Ja nisam igrao najbolje, ali borio sam se i pobjeda je došla, idemo dalje“, rekao je Delić.

Sljedeći protivnik biće Danska koja je savladala Letoniju a pobjednik ovog duela plasiraće se u Prvu grupu Evroafričke zone Dejvis kupa.

„Ima do tog meča još toga. Nadam se da momci neće an godišnji, jer trebamo se pripremati“, upozorio je svoje saigrače iz reprezentacije Delić.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC