• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ODBOJKA: Tajm-aut za olimpijske krugove

Zašto je selektor odbojkašica Zoran Terzić zatražio minut odmora pri rezultatu 24:18 u trećem setu utakmice protiv Portorika?

 ODBOJKA: Tajm-aut za olimpijske krugove Izvor: MONDO

Terzić tom prilikom nije želeo da im "nacrta" akciju, kojom bi iskoristile prvu meč-loptu i došle do pobede za plasman na Olimpijske igre u Pekingu, već nešto sasvim neočekivano.

"S vremena na vreme moj kapiten me natera da uradim nešto tako. Vesna Čitaković Đurišić je to smislila, jer su devojke pripremile trake sa olimpijskim krugovima za ručne zglobove. Želele su da to nose za vreme poslednjeg poena. Ali nikada više tako nešto neću uraditi", izjavio je Terzić na konferenciji za novinare.

"Plave" su propustile dve prilike da se plasiraju na OI, ali njihov kvalitet ipak je suviše veliki da to ne bi učinile ni na poslednjem kvalifikacionom turniru u Japanu.

"Želim da čestitam igračicama na pobedi i na svim dosadašnjim igrama u Japanu. Imali smo veliki broj problema sa povredama igračica, koje su takođe veoma umorne, ali su odigrale na visokom nivou i sa punom koncentracijom. Grešili smo manje od protivnika u svim mečevima", istakao je selektor Srbije.

On je podsetio da će se ženska odbojkaška reprezentacija prvi put u istoriji takmičiti na OI.

"Ni reprezentacija bivše Jugoslavije nikada nije bila na OI, tako da je ovo veoma poseban uspeh za nas", naveo je Terzić.

Nikolić: Osećale smo veliki pritisak

Trijumf nad Portorikom bio je ubedljiv iako u postavi nije bilo lakše povređene Ivane Đerisilo Stanković.

Jovana Vesović odlično se uklopila u postavu sa Majom Ognjenović, Jovanom Brakočević, Jelenom Nikolić, Natašom Krsmanović, Vesnom Čitaković Đurišić i Suzanom Ćebić.

"Bilo je pre ovog meča malo pritiska, koji nikada pre nisam osetila. San je svakog sportiste da učestvuje na OI, a znamo, igračice i naš stručni štab, koliko je bilo teško dosegnuti taj san", rekla je primač Jelena Nikolić.

"Imali smo mnogo problema ove godine. Često nismo bile kompletne zbog povreda. Izgleda da smo ovog puta odigrale srcem više nego ikada pre. Sada izgleda lako, ali nije bilo tako, ni mentalno ni fizički. Bila je ovo naša poslednja šansa za plasman na OI i osećale smo veliki pritisak zbog toga. Ipak, pokazale smo da smo veliki tim", dodala je Nikolićeva.

(Beta, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC