• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DK: Argentinci respektuju Srbiju, ali se ne plaše

"Gaučosi" poslije tri poraza u finalu, žele da prekinu neugodnu tradiciju i ove sezone konačno osvoje "salataru".

 DK: Argentinci respektuju Srbiju, ali se ne plaše Izvor: MONDO

Reprezentacija Argentine biće protivnik Srbiji u polufinalu Svjetske grupe Dejvis kupa, od 16. do 18. septembra, najvjerovatnije u Beogradskoj areni.

Argentinci su u četvrtfinalu "razbili" Kazahstan sa 5:0, dok je Srbija, koja brani trofej, trijumfovala u Švedskoj rezultatom 4:1.

"Gaučosi" su jedina reprezentacija koja desetu sezonu zaredom igra četvrtfinale u najelitnijoj grupi. Oni, ipak, do sada nisu nikada uspjeli da osvoje "salataru". Tri puta su igrali finale - 1981, 2006. i 2008. ali su ostajali "praznik ruku".

Prije 30 godina zaustavili su ih Amerikanci, 2006. bolji su bili Rusi, a prije tri sezone nadigrala ih je Španija.

Ove sezone odličan sastav Tita Vaskeza želi da prekine neugodnu tradiciju. U prvom kolu kod kuće su savladali Rumuniju sa 4:1, a potom je pao i Kazahstan. Svjesni su da ih u polufinalu čeka izuzetno težak posao.

"U polufinalu ćemo imati težak zadatak, jer se radi o veoma dobrom timu. Pokušaćemo da damo svoj maksimum i budemo dostojan rival. Mislim da imamo svoje šanse i trudićemo se da ih iskoristimo. To ćemo uspjeti samo ako svako od igrača da 110 odsto svojih mogućnosti", izjavio je selektor Argentine Tito Vaskez.

Huan Monako ističe da će Argentina igrati protiv najboljeg tima na svijetu.

"Srbija ima jedan od najboljih timova na svijetu. Igraju u istom sastavu već dvije godine i imaju najboljeg igrača na svijetu Novaka Đokovića. Oni su odlični, ali ne samo zbog Đokovića, i ostali teniseri su veoma dobri. Oni su savršen tim", nije štedeo komplimente na račun zvaničnih šampiona Monako.

Uprkos tome, 43. igrač sa ATP liste, ističe da "gaučosi" idu na najviši plasman.

"Želimo konačan trijumf. Svake godine imamo isti cilj, a tako je i sada. Želimo 'salataru' i to bi bilo najbolje što bismo mogli da napravimo za našu zemlju. Nadam se da ćemo polufinalni meč dočekati zdravi i dobro fizički pripremljeni, kako bismo mogli da pružimo najbolju partiju", rekao je Monako.

Svi u aregntinskom timu nadaju se da će za duel sa Srbijom u Beogradu biti spreman i David Nalbandijan, koji je propustio mečeve protiv Kazahstana zbog povrede.

Tito Vaskez u njegovom odsustvu oslonio se na provjerene - osim Monaka, bili su tu Huan Martin del Potro, 19. igrač sveta i Huan Ignasio Čela, koji na ATP listi zauzima 22. poziciju.

U drugom polufinalu igraće Španija i Francuska.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC