• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RG: Đoković startuje protiv Gremelmajra

U prvom kolu Rolan Garosa sastaće se još Tipsarević - Lapenti, Troicki - Žikel i Pašanski - Almagro. Čeka se Ilija Bozoljac...

 RG: Đoković startuje protiv Gremelmajra Izvor: MONDO

Najbolji srpski teniser Novak Đoković u prvom kolu Rolan Garosa igraće protiv Nemca Denisa Gremelmajra, 63. igrača sveta, odlučeno je u petak žrebom u Parizu.

Đoković je imenovan za trećeg nosioca turnira, a duel sa Gremelmajrom biće njihov prvi u karijeri.

Ako uspešno "položi" prvi ispit, Novak će se u drugoj rundi sastati sa Kanađaninom Frenkom Dančevićem ili zasad nepoznatim kvalifikantom. U trećem kolu mogli bi da ga sačekaju Giljermo Kanjas ili Jonas Bjorkman, a onda Karlos Moja ili Pol Anri Matje.

Uspešnim igrama na šljaci u prethodnom periodu (osvojio Rim), Đoković je zapretio "kralju šljake" Rafaelu Nadalu da će mu u skoroj budućnosti skinuti krunu i "preskočiti" ga na ATP listi. Za sada se Španac uspešno brani.

Uoči starta turnira u Parizu, Đoković je izjavio da mu je osvajanje prvog godišnjeg gren slema - Australijan Opena donelo veliko samopouzdanje i da na "krilima" tog i uspeha u Rimu veruje da će na Rolan Garosu pružiti najbolje partije do sada.

"Dolazim u Pariz kao pobednik prvog gren slema i kao treči igrač sveta. Osvojio sam nekoliko velikih turnira Masters serije. Imam. dakle, samopouzdanje i dovoljno iskustva da se izborim sa pritiskom velikih mečeva. Mislim da sam sazreo i sada je situacija drugačija u moju korist", rekao je Đoković na konferenciji za novinare.


Pobeda na mastersu u Rimu na šljaci, srpskom teniseru mnogo znači. "Zaista mi prija da igram na šljaci. Mislim da sam poboljšao igru na toj podlozi u poslednje dve godine. Verujem u sebe i mislim da mogu da pobedi Rafu na šljaci", kaže Đoković.

Janko Tipsarević, koji je u Parizu 32. nosilac zahvaljujući odustajanju Endija Rodika, igraće prvo protiv Nikolasa Lapentija. Ekvadorac je trenutno 66. na ATP listi, a Janko ga je nedavno "tesno" savladao na Mastersu u Monte Karlu.

Ukoliko opet pobedi Lapentija, Tipsarević ide dalje na Amerikanca Bobija Rejnoldsa ili Francuza Tijerija Asijona, a zatim na Amerikanca Džejmsa Blejka, sedmog "kosturaša".

Viktor Troicki ima lepu priliku da se plasira u drugu rundu, jer mu je žreb za protivnika dodelio vremešnog Francuza Marka Žikela. Posle toga će mu već biti mnogo teže, verovatno protiv Španca Tomija Robreda (12).

Boris Pašanski biće izraziti autsajder protiv 19. nosioca, španskog tenisera Nikolasa Almagra, koji je ove sezone u izvanrednoj formi.

Srbija bi mogla da dobije i petog predstavnika u muškom singlu, ukoliko Ilija Bozoljac u trećem kolu kvalifikacija uspe da savlada prvog nosioca, Argentinca Eduarda Švanka.

Švajcarac Rože Federer dočekuje Amerikanca Sema Kverija, a Rafael Nadal jednog od pobednika kvalifikacija.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC