• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čavić: Na SP mogu do medalje

Srpski plivač priznaje da je Felps nedostižan u Šangaju, ali ne i mjesto na pobjedničkom postolju.

 Čavić: Na SP mogu do medalje  Izvor: MONDO

Milorad Čavić bez pritiska će učestvovati na Svjetskom prvenstvu u Šangaju. On je već ranije najavio da poslije operacije kičme ne može da dostigne željenu formu i da će duel sa najvećim rivalom Majklom Felpsom, ovoga puta izostati.

Uprkos činjenici da je pet mjeseci je bio van bazena, najbolji srpski plivač vjeruje da može stići iza Felpsa, odnosno do srebrne medalje u trci na 100 metara delfin.

"Ukoliko to ostvarim, biću prvi plivač koji se vratio i osvojio medalju na svjetskom, i na evropskom nivou, poslije operacije kičme. To još nikome nije pošlo za rukom. Bio bih prvi i planiram da budem prvi", izjavio je Čavić za "Sport".

"Ne očekujem da na ovom prvenstvu budem pravi konkurent Majklu. Realno je da dosegnem do srebra, a da se za zlato sa njim borim u Londonu. Ali nikad se ne zna. Vjerujem da mi medalju donosi 51,5 sekundi, a bio bih zadovoljan kada bih plivao 51,2. Sada je teško očekivati da plivam ispod 51 sekunde", dodao je najbolji srpski plivač, ističući da je pauza ostavila "najviše traga na eksplozivnost neophodnu za start trke, koja plivaču donosi prednost".

On je rekao da naporno trenira ali da bi vrhunske rezultate trebalo očekivati tek na Olimpijadi.

"U dobroj sam formi, ali ne i u onoj na koju sam navikao. Imaću godinu dana da se pripremim i vjerujem da ću u britanskoj prijestonici biti na vrhuncu. Sada je bilo koja medalja veliki uspjeh. Uspjesi iz prošlosti daju mi samopuzdanje, vjerujem da je realno da se popnem na pobjedničko postolje", optimista je Čavić.

On kaže da je veoma srećan zbog uspjeha Velimira Stjepanovića, koga su već prozvali "mali Čavić".

"Lijepo je to čuti. Nadam se da sam uticao na plivanje u Srbiji, insipirisao i druge ljude, kao što je Velimir. Drago mi je zbog njega. Vidi se da je vrlo talentovan. Tehnika mu nije najsjajnija, ali to je dobar znak. Jer kada je popravi, dosta će napredovati. Velimir je tražen plivač i bilo bi dobro da ode u neki američki klub, jer se tamo radi najbolje na svijetu", posavetovao je Čavić talentovanog Stjepanovića, koji je na EP u Beogradu osvojio dva zlata - na 100 metara delfin i 100 metara slobodnim stilom.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC