• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Još malo i počinje

U ponedjeljak srpska reprezentacija počinje odbranu titule svjetskog prvaka. Nesumnjivo je da će u Šangaju biti odigran zanimljiv i neizvjestan turnir.

 VATERPOLO: Još malo i počinje Izvor: MONDO

Poslije petočasovnog leta iz Singapura, vaterpolo reprezentacija Srbije stigla je na finalno odredište ovog ljeta - u kineski Šangaj, gdje će od ponedjeljka početi odbranu svjetske krune.

Do ponedjeljka će biti udaren "glanc" ono što se radilo tokom ljeta. A uradilo se mnogo. Osvojena je, ili bolje reći, odbranjena titula u Svjetskoj ligi i obezbijeđen plasman na Olimpijske igre u Londonu sljedeće godine. Puna kapa, reklo bi se.

Ali, kad su u pitanju srpski vaterpolisti oni nikad nisu zadovoljni urađenim. Nego hoće uvijek još. Ispravno. Sportski.

Ali, neće biti lako u Šangaju. Tačnije, biće sve samo ne lako. Uostalom, mnogi će željeti da skinu krunu svjetskom šampionu, željeće da uđu među prve tri ekipe i tako se plasiraju na OI u Londonu.

Ne treba smetnuti sa uma da je veći dio srpske reprezentacije igrao na finalnom turniru Evrolige u Rimu. Što za Partizan, što za Pro Reko, Marko Petković za Budvu, Vanja Udovičić za zagrebačku Mladost.

Kako ostati u formi, odnosno kako ponoviti formu iz Rima i Firence?

"Treba da u mjesec i nešto dana tri puta budeš u vrhunskoj formi.To je skoro nemoguće. Ali probaćemo...", izjavio je centar srpskog tima i pojačanje Pro Reka Duško Pijetlović pred start turnira u Šangaju.

Mađari, Španci, Italijani, Hrvati...slove za najveće rivale Srbije na ovom turniru. Ali, ne treba otpisivati ni oslabljenu Crnu Goru. Bar u timu to niko ne čini.

"Mnogi su otpisali Crnu Goru, ali budite ubijeđeni da će oni imati i snage i kvaliteta da se suprostave Mađarskoj i Španiji. Jedan dobar rezultat donosi samopouzdanje", primjetio je Živko Gocić.

Kapiten Vanja Udovičić smatra da su Mađari i Španci u prednosti.

"Prvo, nisu igrali u završnici Svjetske lige i drugo na klupskom fajnal-foru jedva da su imali nekog igrača. Od nas 13 čak desetorica nas je bilo u Rimu. To mora da se zna kada se analizira svježina. Međutim kada počne - ima da se igra".



Srpski tim smješten je u sjajnom hotelu u Šangaju, a poslije odmora, uslijedio je trening. "Delfini" su dijelili bazen sa Japancima. Na stomačne probleme se žalio Filip Filipović, ali je jedan od najboljih vaterpolista svijeta odradio trening.

I jedna zanimljivost. Vaterpoliste je sačekao konzul Zoran Pavlović koji je imao istu funkciju u Torontu 2005. godine. Poslije priprema u tom gradu, reprezentacija tadašnje zajednice Srbije i Crne Gore je u Montrealu postala prvak svijeta.

SASTAV GRUPA ZA SP:

GRUPA A: Mađarska, Crna Gora, Španija, Kazahstan
GRUPA B: Srbija, Rumunija, Kina, Australija
GRUPA C: Hrvatska, Brazil, Japan, Kanada
GRUPA D: SAD, Italija, Njemačka, Južna Afrika

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC