• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Udovičić: Titula? Naravno!

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije uoči starta Svjetskog prvenstva u Šangaju poručio igračima da zaborave na obezbijeđenu olimpijsku vizu.

 Udovičić: Titula? Naravno! Izvor: MONDO

Srpski vaterpolisti meč prvog kola igraju u ponedeljak od 15 časova (21.00 po lokalnom vremenu) protiv domaćina Kine.

Selektor Dejan Udovičić smatra da je poslije odbrane trona u Svjetskoj ligi - i osiguranog nastupa na OI u Londonu 2012 - vrijeme da ekipa postavi sebi novi cilj.

"Rekao sam momcima, hajde da zaboravimo na olimpijsku vizu i da poslije Šangaja budemo dvostruki uzastopni svjetski prvaci. Rim 2009. bio je veliki uspjeh, ali sada imamo šansu da isto uradimo ovde".

Srbija je u zajednici sa Crnom Gorom bila šampion svijeta i u Montrealu 2005, kada su iz aktuelnog sastava Dejana Udovičića igrali samo Vanja Udovičić i Slobodan Nikić.

Dvije godine kasnije u Melburnu, selekcija samostalne Srbije izgubila je polufinale od Hrvatske i meč za treće mjesto od Španije, na peterce, da bi u Rimu, mimo očekivanja i poslije traljavo odigrane prve faze, osvojila zlatnu medalju.

Udovičiću je jasno da je veoma teško "tri puta za dva mjeseca podizati formu na najviši nivo" (Fajnal for Evrolige početkom juna, završnica Svjetske lige krajem juna i sada Svjetsko prvenstvo).

"Nije lako, ali se mora. U Singapuru smo (prijateljske mečeve) igrali bez emocija, čuvali smo ih za Šangaj. Momci su trezveni, racionalni, ali kada ih ponesu igra i ambijent, padaju u trans, koji je sjajna stvar za ostvarenje konačnog cilja".

"Vjerujem da možemo da uradimo nešto veliko i da se poslije toga okrenemo Londonu. Prvi put od Rima imamo priliku da se za jedno takmičenje pripremamo onoliko dugo koliko želimo i na način na koji to hoćemo".

Selektor upozorava da ni u jedan meč ne smije da se uđe opušteno.

"To nije nikakva demagogija. Kina je domaćin i sigurno najjači rival iz naše grupe, koja po kvalitetu ne pripada vrhu. Taj meč nam je veoma važan za privikavanje na atmosferu. Poslije toga slijedi duel sa Rumunijom, koja igra snažan vaterpolo, zna da iznenadi protivnika, posebno ako se unaprijed prežali. Sa Australijom smo igrali neriješeno u Rimu. Gaje stil koji ne odgovara timovima sa balkanskih prostora".

Udovičić je analizirao i poziciju najvećih rivala.

"Hrvatska ima najbolju poziciju. Sigurno će biti prva u grupi, tako da ima dosta vremena da se pripremi za bilo koga u četvrtfinalu. Mađari su sveži i Kemenji je ispunio moja očekivanja da ovde ne eksperimentiše".

"Crna Gora je oslabljena, mnogi su je prežalili, ali to može da bude njihov plus, jer su i dalje kvalitetni. U grupi gdje su SAD, Italija i Njemačka, može svako svakoga da pobijedi".

Najvažnija utakmica, kao i uvijek na velikim takmičenjima, biće četvrtfinale.

"Može da se nasluti ko će na koga u toj fazi SP. Znaju se favoriti, ali su iznenađenja moguća. Sjetite se Rima, Mađari peti, Crna Gora deveta, Italija jedanaesta. Zato je vaterpolo danas izuzetno zanimljiv", zaključio je Dejan Udovičić.

PAROVI PRVOG KOLA (ponedeljak):

Grupa A: Mađarska - Crna Gora, Kazahstan - Španija.
Grupa B: Rumunija - Australija, Srbija - Kina.
Grupa C: Brazil - Hrvatska, Japan - Kanada.
Grupa D: SAD - Nemačka, Italija - Južna Afrika.

Pobjednici grupa direktno idu u četvrtfinale, dok će drugoplasirane i trećeplasirane selekcije formirati četiri para osmine finala, odnosno "baraža" za četvrtfinale.

U slučaju da budu prvi, "delfini" će za plasman u polufinale igrati protiv boljeg iz meča D2-C3. Ako, eventualno, zauzmu drugo mjesto, slijedi im okršaj sa trećeplasiranim iz A grupe.

(Tanjug/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC