• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ATLETIKA: Bekriću evropska bronza!

Emir Bekrić zauzeo treće mjesto u trci na 400 metara prepone i tako se pridružio desetobojcu Mihailu Dudašu. Čeka se Španovićeva...

 ATLETIKA: Bekriću evropska bronza! Izvor: MONDO

Druga medalja za Srbiju na osmom šampionatu Evrope za mlađe seniore, koji se održava u Ostravi (Češka)!

Emir Bekrić je sa vremenom 49,61 sekundi osvojio bronzanu medalju, a uz to ostvario norme za odlazak na Svjetsko prvenstvo i predstojeće Olimpijske igre u Londonu.

Prvi je bio Britanac Džek Grin (49,13), a drugi njegov zemljak Nejtan Vudford (49,28).

"Zahvaljujem se prije svega mom treneru, Mirjani Stojanović, koja je vjerovala u mene i koja me je godinu dana spremala za ovo takmičenje", rekao je Bekrić.

"Cilj mi je bio ulazak u finale, a u finalu je uvijek sve moguće. Trčao sam rasterećeno svoju trku i bilo mi je važno samo da tehnički istrčim najbolje što mogu. Išao sam hrabro i odlučno, prvih 200m laganije, da bih imao snage za posljednjih 200 metara".

Mirjana Stojanović istakla je da je "znala da Emir može da trči ispod 50 sekundi i da se sa tim rezultatom uzima medalja".

"Važno je bilo da se što manje umori u trkama pre finala. Ovo je veliki rezultat, a koliko je spreman, potvrđuje to da je u trećoj trci ostvario najbolji rezultat u karijeri - 49,61 sekundi".

Bekrić je ove godine pobijedio na ekipnom prvenstvu Evrope u Novom Sadu, Kupu šampiona u Beogradu, šampion je Balkana, a sljedeće takmičenje mu je Univerzijada u Kini.

Mihail Dudaš u petak je osvojio bronzu u desetoboju, a ostaje da se vidi šta će u nedelju uraditi Ivana Španović, koja se u finale skoka u dalj plasirala skočivši 6,43 metra u prvoj seriji.

"Zadovoljna sam, dobro sam se osjećala i jedva čekam finale. Imam dobru konkurenciju, koja me motiviše da skočim najbolji rezultat u karijeri", rekla je Ivana.

U subotu se takmičila i Tatjana Jelača u bacanju koplja. Njen najbolji rezultat ove sezone (55,44 metra) bio je dovoljan za sedmu poziciju.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC