• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Šapić i Šefik već spremni!

Šefik - Šapić za prvu pobedu Srbije na putu ka odbrani trofeja u Svetskoj ligi. U subotu protivnik Rumunija.

 VATERPOLO: Šapić i Šefik već spremni!  Izvor: MONDO

Bravuroznim odbranama Denisa Šefika i ubitačnom rukom Aleksandra Šapića, vaterpolo reprezentacija Srbije pobedom nad Španijom 10:6 (3:1, 2:2, 3:1, 2:2) počela je odbranu prvog mesta u Svetskoj ligi.

Srpski tandem "Š" nije dozvolio nikakvo iznenađenje na startu turnira u Novom Sadu, iako je bilo očigledno da je nacionalni tim tek na početku priprema za mnogo važnije stvari ovog leta - Evropskog prvenstva u Malagi i Olimpijskih igara u Pekingu.

Šest golova Šapića (četiri u situaciji kada je Srbija napadala sa igračem više) i dve fantastične odbrane Denisa Šefika u poslednjoj četvrtini, koje su sprečile Špance da se približe na gol zaostatka, obeležili su meč u Novom Sadu.

Posle tri gola Šapića u prvoj četvrtini izgledalo je da će biti lakše. Ali, umor je učinio svoje. Prepodnevni jak trening ostavio je traga na srpskim reprezentativcima koji su tokom meča imali uspona i padova.

U poslednji deo igre ušli su sa četiri gola prednosti (8:4), ali su Španci, karakterističnom brzom igrom, smanjili na 8:6, a potom su imali dve sjajne šanse da stignu i sustignu vođstvo Srba. Ali, nije dao Denis Šefik. Iz obe situacije "jedan na jedan" sa protivničkim igračima (druga je bila peterac), Šefik je izašao kao pobednik, a onda su Slobodan Nikić i Šapić zatvorili susret.

Pripreme su tek počele, nema Vladimira Vujasinovića i Vanje Udovičića...Uostalom, svi u nacionalnom timu ističu da je Svetska liga u potpunosti podređena važnijim takmičenjima. Biće prilike za bolju i efektniju igru. U subotu će Srbija na megdan Rumunima, a u nedelju igra protiv Rusije.

Igrač više: Srbija 12/5; Španija 6/1

strelci:

SRBIJA: Šapić 6, Nikić 2 (šut dva od dva), Danilo Ikodinović i Andrija Prlainović.
ŠPANIJA: Aleks Kodina 2, Erik Marsal, Blai Maljara, Hose Rodriges i Boris Ernandes.

U drugom meču turnira Svetske lige u Novom Sadu Rumunija je pobedila Rusiju, takođe 10:6. taj meč je bio više nego neobičan. Rusi su poveli 4:1, da bi Rumuni potom dali osam vezanih golova za preokret i pobedu!

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC