• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Udovičić: Ne treba nam pritisak

Selektor Srbije kaže da ekipa osjeća pritisak i da joj to nije potrebno. Igrači analiziraju narednog rivala - Rumuniju i kažu da će biti oprezni.

 Udovičić: Ne treba nam pritisak Izvor: MONDO

Vaterpolo reprezentacija Srbije uradila je ono što se od nje očekivalo na startu Svjetskog prvenstva u Šangaju. Laka i ubjedljiva pobjeda nad Kinom (17:5), uz pregršt lijepih poteza i golova.

Međutim, selektor Dejan Udovičić, poslije meča, nije bio pretjerano raspoložen. Kaže da je ekipa osjetila nepotreban pritisak koji može da stvori nervozu.

"Imali smo dvostruki teži posao da se pripremimo za ovu utakmicu jer se, ne znam iz kog razloga, stvorio ambijent da je dovoljno samo da dođemo na bazen. To je pritisak koji nam nije potreban, pritisak koji može da stvori atmosferu nervoze koju nećemo. Trudićemo se da u narednim mečevima to izbjegnemo", kaže Udovičić.

Nije baš najjasnije na šta je Udovičić mislio, jer pritisak od javnosti, bar ovdašnje ne postoji. Naravno da se od vaterpolo reprezentacije očekuju dobri rezultati, ali imperativ ne postoji, niti ga iko nameće. Pogotovo nakon što je obezbijeđen plasman na Olimpijske igre u Londonu.

Ali, selektor zna o čemu priča.

U meču protiv Kine, kapiten Vanja Udovičić dao je tri gola, od kojih je jedan vanserijski. Misli su već okrenute narednom rivalu - Rumuniji.

"Bitna je prva utakmica da bismo vidjeli kakav nas ambijent čeka pred naredne susrete. Drago mi je da je rival bila Kina. Nismo se još navikli na atmosferu, tačnije nismo se aklimatizovali. Problem više može da bude termin susreta sa Rumunijom. Ne smijemo da im dozvolimo u igri da mogu da pomisle na iznenađenje. Tada su vrlo nezgodni", rekao je kapiten.

Andrija Prlainović je bio zadovoljan pristupom igri.

"Dobro je bilo posebno kako smo ušli u utakmicu. Ako se tako postavimo i protiv Rumuna neće biti problema. Ipak, igramo ujutrum u neuobičajenom terminu i na to moramo da se pripremimo. Rumuni su protiv Australije izgubili dobijeno i sigurno nas čeka težak posao".

Miloš Ćuk je još jednom pokazao da je ovo "njegovo ljeto". Dao je dva efektna gola, svoja prva dva na svjetskim prvenstvima.

"Sjajan osjećaj. Ne znam mnogo o Rumuniji osim da su snažni i iskusni. Sve zavisi od nas".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC