• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO (SP): Rumuni za doručak

U utakmici drugog kola B grupe na prvenstvu svijeta u Šangaju, vaterpolo reprezentacija Srbije pobijedila je Rumuniju sa 12:5 (3:1, 3:1, 3:1, 4:2).

 VATERPOLO (SP): Rumuni za doručak Izvor: MONDO

Ovo je bila druga pobjeda šampiona svijeta, pošto je reprezentacija Srbije u prvom kolu pobedila domaćina Kinu sa 17:5 (5:1, 3:0, 2:2, 7:2).

Kao i Kinezi u prvom kolu i Rumuni nijednog trenutka nisu bili ravnopravan rival srpskim "delfinima".

Ishod meča određen je već u prvoj četvrtini. Odbrana ispred golmana Sora djelovala je moćno, pa su Rumuni šutirali samo tri puta. Krajem prvog dijela šou je počeo Duško Pijetlović. Pogodio je tri puta zaredom, a tačku na polovinu meča, posle bilijarske akcije, stavio je Marko Avramović.

U nastavku Srbija je pogađala, a Rumuni se predali. U posljednjih osam minuta uspjeli su izabranici selektora Ištvana Kovača da iskoriste dva puta igrača više i to je bio kraj. Sa četiri "laka komada" u njihovoj mreži stavljena je tačka na meč u kojem je dominirala samo jedna ekipa.

"Uz korektan pristup i poštovanje dogovora ostvarili smo dobar rezultat. Čestitam igračima, ali ovaj meč za nas je već prošlost. Još smo na početku dugog i teškog turnira. Imamo nedostataka u igri, moramo da ih ispravimo i opuštanje je zabranjeno. Naš sljedeći cilj je pobjeda nad Australijom", rekao je selektor Dejan Udovičić.

Duško Pijetlović, strelac četiri pogotka, izjavio je da je posao odrađen rutinski.

"Malo smo se pribojavali početka zbog termina. Mi ni ne teniramo u 9.30 časova, a ne da igramo utakmice. Dobro smo se pripremili, ušli odlično u meč i Rumunija je već poslije prve četvrtine videla da nema nekih izgleda. Ni oni nisu forsirali jer im jednostavno nismo dozvolili da se u početku razmašu".

I Vanja Udovičić bio je zadovoljan zbog pobjede.

"Bio je ovo težak termin odigravanja meča za oba sastava. Kontrolisali smo utakmicu, posebno odbranu. Drago mi je zbog pobjede, sada smo potpuno u šampionatu i mirno dočekujemo najvažniji susret u grupi sa Australijom", istakao je Udovičić.

SRBIJA: Soro, Avramović 1, Gocić, Udovičić 3, Ćuk, D. Pijetlović 4, Nikić 1, Aleksić , Rađen, Filipović, Prlainović 2, Mitrović, G. Pijetlović.

RUMUNIJA: Stojnesku, Radu 2, Negeranu, Đakonu, Josep, Busila, Ćovanu, Matei , Đoanta 1, Đorđesku, Giban , Kadar 1, Dragusin.

IGRAČ VIŠE: Srbija 8 (6), Rumunija 6 (4). PETERCI: Rumunija 1 (1).

Posljednju utakmicu u grupi B Srbija igra u petak protiv Australije. Taj duel riješiće pitanje prvog mjesta u grupi.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC