• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bobina vlada "pala" na sudu?

Ustavni sud Srbije proglasio neustavnim član 37 statuta TSS, na osnovu kojeg je Skupština TSS 25. januara imenovala rukovodeće organe.

 Bobina vlada "pala" na sudu? Izvor: MONDO

Kako je u petak objavio "Sportski žurnal", Ustavni sud uvažio je žalbu koju su nakon pomenute sjednice Skupštine TSS podnijeli Teniski centar Novak, Teniski klub Partizan i Teniski klub Beograd.

Aktuelno rukovodstvo Saveza uhvaćeno je u "grešci u koracima", jer je istog dana usvojilo Statut na sjednici Skupštine i onda na osnovu njega obavilo glasanje.

Član 196 stav 1. Ustava Srbije predviđa da se zakoni i svi drugi opšti akti objave prije stupanja na snagu, dok je Skupština TSS djelovala kao da Statut stupa na snagu danom usvajanja.

Samim tim je Statut u trenutku izbora bio nevažeći...

Podsjetimo, Srđan Đoković je sa svojim delegatima napustio tu sjednicu pre glasanja, smatrajući da je proces neregularan i uz pritužbe na izbor verifikacione komisije.

Glasanje je ipak uslijedilo, poslije osmočasovnog rada, Slobodan Živojinović obezbjedio je novi mandat na poziciji predsjednika, a imenovan je novi Upravni odbor TSS, na čelu sa Toplicom Spasojevićem.

Sada bi izbori lako mogli da budu ponovljeni, što znači da bi se Đokovićevoj struji pružila nova prilika da obezbjedi većinu i Živojinovića skine sa vlasti.

Teniski radnici i privrednici okupljeni oko Srđana i Gorana Đokovića, proljetos su, kao platformu za svoje djelovanje, osnovali Uniju teniskih profesionalaca. Njen prvi čovjek je Vuk Jeremić, ministar inostranih poslova u Vladi Srbije.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC