• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bolt podiže formu, Francuzi se tukli

Jusein Bolt na mitingu u Monte Karlu trčao 9,88 sekundi, atletičari iz Francuske potukli se poslije trke na 1.500 metara.

 Bolt podiže formu, Francuzi se tukli Izvor: MONDO

Najbrži čovjek današnjice Jamajčanin Jusein Bolt pobijedio je na mitingu Dijamantske lige u Monte Karlu, ali je u trci na 100 metara za samo dvije stotinke nadmašio sunarodnika Nestu Kartera.

Svjetski i olimpijski šampion i svjetski rekorder slavio je rezultatom 9,88 sekundi, što je u njegovom trećem nastupu ove sezone bilo i najbolje vrijeme poslije učešća na mitinzima u Rimu i Ostravi.

Bolt je pretekao Kartera (9,90) tek nekoliko metara prije cilja, dok je treće mjesto osvojio Amerikanac Majkl Rodžers sa 9,96 sekundi.

Svjetski rekord Bolta, postignut na šampionatu 2009. u Berlinu, iznosi 9,58 sekundi, a najbolji ovogodišnji rezultat na 100 metara ima njegov zemljak Asafa Pauel (9,78 u Lozani).

Junak večeri u Monte Karlu bio je Kenijac Brimin Kipruto, koji je 3.000 metara stipl pretrčao za 7:53,64 minuta, što je samo za stotinku slabiji rezultat od svjetskog rekorda.

Miting je još obilježen neuobičajenom incidentom, odnosno tučom francuskih atletičara Mehdija Bale i Mahedina Mekiši-Benabada poslije trke na 1.500 metara. Bala je poslije kraće rasprave glavom udario Mekiši-Benabadu, ovaj je pokušao da mu uzvrati pesnicama, ali su ih poslije guranja razdvojili organizatori mitinga.

Ostalo je nerazjašnjeno zbog čega su se atletičari sukobili.

Video snimak tuče možete pogledati na našem sajtu - www.mondo.rs.

(Tanjug, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC