• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Englezi ne kriju da žele novog kralja: "Alkaraze, budi novi Federer - sruši Novaka"!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Publika, novinari, drugi igrači... Izgleda da svi na Vimbldonu žele da Novak padne i sada su izabrali čovjeka za koga smatraju da može da ga sruši. Ime mu je Karlos Alkaraz.

 Englezi žele da Alkaraz sruši Đokovića na Vimbldonu Izvor: Profimedia

Dok Endi Dan sa "Mirora" piše o tome da publika na Vimbldonu može samo da gleda u nebo i da priželjkuje poraze Novaka Đokovića, njegov kolega sa britanskog "Telegrafa" Džim Vajt upravo to radi.

"Vimbdonu je potreban budući kralj Karlos Alkaraz da zavlada u eri zvijezda koje se gase", glasi tekst u kome ovaj britanski novinar piše o tome koliko se nada porazu Novaka Đokovića i tituli Karlosa Alkaraza u Londonu.

"Španac koji ima 20 godina i lagano je prošao u drugo kolo izgleda neopterećen time što ga smatraju nekim ko treba da uđe u cipele Federera i Đokovića. On pokušava da bude najmlađi šampion Vimbldna još od Borisa Bekera", navodi se u tekstu Džima Vajta.

Zaista je lagano prvog dana takmičenja Alkaraz pod krovom terena broj jedan savladao veterana Žeremija Šardija, a sada se Englezi nadaju da bi on mogao da im bude novi miljenik!

"Jasno je da Alkaraz ima veliku odgovornost ovde jer je on čovjek koji je najbolje opremljen da uđe u besprijekorno iskrojene cipele Švajcarca i da postane glavni stilista ovog takmičenja. Što je još bitnije, Alkaraz je verovatno jedini igrač koji može da bude izazov Novaku Đokoviću, a još nema 20 godina", stoji u tekstu.

Vidjeli smo da publika navija protiv Novaka kada god izađe na teren, a sa druge strane, primjećuje Džim Vajt, Alkaraza su brzo zavoleli. Nikada nije otišao Španac dalje od četvrtog kola ovdje, ali u Engleskoj se nadaju i to ne kriju - da može da sruši Novaka nakon deset godina dominacije! "Njegova igra je pokazala da ima sve što treba da dođe do titule. Ima kontrolu meča, ima atletske sposobnosti i taktički je sjajan. Alkaraz zaista može da osvoji srca publike ovdje", završio je Džim Vajt.

Ipak, vidjeli smo u prva dva kola u mečevima sa Pedrom Kaćinom i Džordanom Tompsonon, rivali, publika i oni koji ne vole Novaka se ne pitaju puno. Uglavnom bude kako on hoće.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:14
Novak Đoković i Marta Kostjuk
Izvor: Instagram/Wimbledon
Izvor: Instagram/Wimbledon

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC