• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šok na Vimbldonu! Ispao četvrti teniser svijeta - Novaku se čisti žrijeb! A prije tri sedmice igrali finale Rolan Garosa

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Norveški teniser Kasper Rud je najneprijatnije iznenađenje na Vimbldonu.

 Kasper Rud ispao sa Vimbldona Izvor: Profimedia

Norveški teniser Kasper Rud eliminisan je već u drugom kolu Vimbldona pošto ga je poslije pet setova borbe pobijedio domaći teniser Lijam Broudi. Na kraju 3:2 za Broudija (6:4, 3:6, 4:6, 6:3, 6:0) poslije skoro tri i po sata sjajnog tenisa u kome je uživala publika, a vijesti će obradovati i Novaka Đokovića na čijoj strani žrijeba je bio Norvežanin.

Prema projektovanom žrijebu, četvrti teniser planete mogao je da "zapadne" Đokoviću u polufinalu, međutim tri nedjelje odmora od finala Rolan Garosa, kao i to što ne blista na travi, uticale su na šokantnu eliminaciju Ruda. Na sve to, Broudi je odigrao jedan od najboljih mečeva karijere, posebno u odlučujućem setu kada je "osjetio krv" i prosto boljom energijom je zaslužio prolazak u treću rundu Vimbldona.

Prethodno je Rud igrao tenis života u Parizu kada su mnogi mislili da će namučiti i Novaka Đokovića u finalu Rolan Garosa, ali čini se da je pauza znatno uticala na njega jer se previše opustio i sebi nije smio da dopusti luksuz kakav može Nole. Došao je nespreman na travu i to je Broudi primijetio i iskoristio je vjetar u leđa koji mu je dala publika.

U narednom kolu Broudi će igrati protiv Denisa Šapovalova, inače 26. nosioca na Vimbldonu, pa nakon što je izbacio Ruda teško da će se uplašiti Kanađanina koji igra toplo-hladno na svim turnirima.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:45
Srđan Đoković slavi Novakovu titulu
Izvor: Privatna arhiva
Izvor: Privatna arhiva

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC