• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

F1: Hamilton majstorski u Njemačkoj!

Odlična trka u Njemačkoj, pobjeda Hamiltona poslije velike borbe sa Veberom. Alonso na kraju drugi, Veber treći, Fetel četvrti, Baton odustao.

 F1: Hamilton majstorski u Njemačkoj! Izvor: MONDO

Luis Hamilton unosi živost u Formulu 1!

Mnogi su ga kritikovali poslije lude vožnje i trke u Monte Karlu, ali Britanac ima "čuku" i voli da rizikuje. Pokazao je to danas u trci za Veliku nagradu Njemačke, na stazi Nirburgring, u kojoj je odlično vozio i došao na cilj ispred Fernanda Alonsa (Ferari) i Marka Vebera (Red Bul).

To je treća pobjeda za Meklaren ove sezone (u Kini je pobijedio Hamilton, u Kanadi Baton), koji sada prijeti "već viđenoj" tituli u konkurenciji konstruktora za Red Bul.

Glavna borba u trci vodila se između Vebera i Meklarenovog aduta Luisa Hamiltona. Od starta trke do nekih 15-ak krugova prije kraja (a u Nirburgringu se vozi 60), Veber i Hamilton su se "ganjali". Hamilton je pretekao Vebera na startnoj liniji i vodio je u narednih 13 krugova, kada je Australijanac, na kratko, ponovo bio na čelu. Ali, samo na kratko. Britanac je brzo povratio vodeću poziciju.

Činilo se da će Veber, ipak, odnijeti pobjedu, jer je iskoristio prvi odlazak u boks da izbije na čelnu poziciju (uz malu pomoć Felipea Mase). To se događalo u 42. krugu.

Međutim, desetak krugova kasnije, Hamilton i Melaren su napravili sjajan posao. Najprije je Veber otišao u boks, a nedugo potom i Hamilton. Kada je izlazio iz boksa, Britanac je uspio da izbije na čelo trke, dakle da bude brži od Vebera koji je izlazio iz ciljne ravnine.

Napao ga je Veber sa spoljne strane, ali je Hamilton odbio napad i potom maestralno vozio do kraja.

Australijanac je do kraja trke izgubio i drugu poziciju, jer ga je, poslije greške, pretekao Alonso.

Iako je Hamilton brzom vožnjom gradio prednost nad rivalima, upao je u probleme desetak sekundi prije kraja. Morao je da promijeni gume, a Alonso je, najprije, odlučio da rizikuje, ali realnost ga je demantovala.

Hamilton je gazio i Španac je, ipak, morao kod "majstora". Po izlasku iz boksa, Hamilton je samo prozujao ispred Alonsa. Pobjeda je bila osigurana...



Slavlje Meklarena, međutim, pomutilo je još jedno odustajanje Džensona Batona...

Razočaranje trke je ljubimac domaće publike, vodeći u generalnom plasmanu i branilac titule svjetskog prvaka Sebastijan Fetel. Završio je trku a imao je problema u 10. krugu kada je izletio sa staze i okrenuo se nekoliko puta, oštetivši pritom desnu prednju gumu.

Fetel je nekako uspio da se izbori za četvrtu poziciju. Zahvaljujući sjajnoj mehaničarskoj ekipi Red Bula, Fetel je bukvalno izletio iz boksa, jer su njegovi mehaničari prosto napravili magiju. Ferarijevi nisu uspjeli da stave nove gume na bolid Felipea Mase tako brzo....

Naredna trka u šampionatu biće vožena 31. jula u Budimpešti na stazi Hungaroring. Do kraja sezone ostalo je još devet trka, uključujući tu u Mađarskoj.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC