• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ATLETIKA (EP): Amela zlatna i na 1.500 metara

Amela Terzić osvojila je u nedelju zlatnu medalju u trci na 1.500 metara, na Evropskom prvenstvu za starije juniore u estonskom gradu Talinu.

 ATLETIKA (EP): Amela zlatna i na 1.500 metara Izvor: MONDO

Terzićeva, koja je u subotu postala kontinentalna šampionka i na 3.000 metara, pobijedila je najboljim rezultatom sezone od četiri minuta, 15 sekundi i 40 stotinki, ispred Irkinje Siare Megin sa 4:16,82 minuta i Joane Doaga iz Ruminije, koja je zabilježila vrijeme 4:20,73 minuta.

Šef srpske delegacije na ovom prvenstvu Edin Zuković ocijenio je da Amela Terzić imala "sjajan vikend u Talinu, sa rezultatima koje će u našoj zemlji biti teško ponoviti u skorije vrijeme".

"Očekivali smo jednu medalju, nadali se još jednoj, ali dva zlata su fenomenalno ostvarenje. Amela je danas sve vrijeme bila u vodećem triju, trčala je sa unutrašnje strane i kontrolisala Irkinju i Rumunku. U posljednjih 120 metara krenula je u žestok finiš i ubjedljivo slavila ispred Megin", rekao je Zuković radiju Sto plus.

Osamnaestogodišnja Novopazarka tako je nastavila kontinuitet osvajanja medalja na najvećim juniorskim takmičenjima, pošto je prije dvije godine bila treća na Svjetskom prvenstvu u Bresanoneu i pobjednica Evropskih olimpijskih dana mladih u Tampereu, dok je krajem prošle godine postala i kontinentalna vicešampionka u krosu u Albufeiri.

Evropsko prvenstvo za starije juniore u Talinu završava se u nedelju.

(Tanjug, foto MN Press - arhiva)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC