• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MMA zvijer ulazi u ring sa najboljim bokserom! "Predator" će za jednu borbu zaraditi više nego za cijelu karijeru (FOTO)

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Enganu je napustio UFC i odlučio je da se oproba u boksu gdje ga čeka bogata zarada.

 Fransis Enganu i Tajson Fjuri bore se u Saudijskoj Arabiji Izvor: Profimedia

Jedan od najboljih MMA boraca svih vremena Fransis Enganu (36) iznenadio je sve odlaskom iz UFC-a i odlukom da se oproba u boksu, a iako su ga mnogi ismijavali zbog tog poteza i vjerovali su da nikada neće u tome uspjeti - na debiju u ringu odmah spektakl. U maju je prvo potpisao sa PFL (novom MMA organizacijom koja prijeti da sruši UFC), ali se tamo neće boriti sve do 2024. godine jer se sprema da uđe u ring sa Tajsonom Fjurijem!

Enganu i Fjuri, aktuelni svjetski prvak u teškoj kategoriji, zajedno će ući u ring 28. oktobra. Borba je zakazana u Saudijskoj Arabiji koja daje sve više novca na sportove, ne samo borilačke, pa će samo u toj borbi Kamerunac zaraditi najveći honorar u bogatoj karijeri.

"Recimo to ovako: vreća s novcem biće toliko velika da će mu možda ispasti na putu do banke. Ne znam šta ‘hejteri‘ sada imaju da kažu, ponovo će se ispostaviti da nisu bili u pravu. Ovo je honorar koji će mu promijeniti život, tačno ono što smo planirali i zamislili", kazao je Enganuov agent Markel Martin gostujuću u jednom podkastu potvrdivši i otprilike o kojoj količini novca se radi za bokserski spektakl.

"Da li će zaraditi više nego u ovih 14 borbi pod okriljem UFC-a? Oh moj Bože, daleko više, višestruko više će zaraditi. Čak i dok je bio prvak, morao je da se bori više puta kako bi se uopšte približio ovom nivou zarade", naglasio je agent koji već godinama brine o karijeri "Predatora".

Vidjećemo kako će se završiti eksperiment pošto Tajson Fjuri ima skor od 33 pobjede i jednog poraza u dosadašnjem toku karijere, a naspram sebe imaće sportistu koji se ipak proslavio u drugačijem sportu. Boreći se u UFC, Enganu je na 20 mečeva ostvario 17 pobjeda i s pravom su ga se protivnici plašili i zato je zadužio pomijenuti nadimak "Predator", a vidjećemo da li do oktobra može da postane i kvalitetan bokser. Ako ne, bar je džak novca tu.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:41
PA GDE ĆEŠ NA MMA BORCA! NI PIŠTOLJ MU NIJE POMOGAO: Gost noćnog kluba završio na patosu posle ŽESTOKIH batina
Izvor: Twitter
Izvor: Twitter

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC